Jag har varit och simmat med Human Ambition-gänget både i torsdags kväll och imorse. Som vanligt alltså, skönt att vara tillbaka i bra rutiner! Och nu kändes det bättre än förra helgen, då jag fortfarande kände av att jag varit krasslig. Nu slapp jag hosta, och kunde simma på lite mer normalt. Skönt!

Det var olika passupplägg under dagarna, men det som vi körde båda dagarna var idealhundringar. Eller ja, endast en om man lyckades enligt reglerna. Dessa regler var alltså:

1. Simma en snabb hundring
2. Den måste vara progressiv, alltså andra 50an snabbare än första 50m.
3. (tillagt idag): Det får inte skilja mer än 3 sek mellan de två 50:orna

Det är både svårt och intressant det där. Jag tycker det är svårt att känna av vilken fart jag simmar på, har inte riktigt den inbyggda klockan än. Men min taktik var att försöka hålla igen så mkt som möjligt på den 2a 25:an, för första 25an simmar man ju hyfsat snabbt (även om man tycker man tar det lugnt) för då är man pigg. Sen på slutet tror man ofta att man simmar så snabbt om man ökar farten, men oftast går det inte så mkt snabbare ändå. Men jag försökte och fick till progressiva hundringar, både i torsdags och idag. Om man inte lyckades fick man en ”straffrunda”. Idag var det några som fick simma 5 omgångar, haha. Då har man lite svårt att hålla igen i början? Eller så vill man köra lite extra? ;)

Mina tider blev:
torsdag: 48.3 (50), totalt 1:34.1
lördag:  47.5 (50), totalt 1.32.2

Jag körde på, men höll igen mycket i början. Tyckte det kändes bra och stabilt, men inget ”maxande”. Har nog mer att ge om det ska köras en personbästa 100-ing snart kanske!

Annars under passen var det truckarfarttema i torsdags och mer stationsbaserat idag. Truckarserien var lite längre set 600-400-200 uppblandat med lite max 25:or emellan. Det kändes riktigt bra och jag kände mig uthållig och jämn i serierna. Stationerna idag var mycket teknik: benspark, balans i vattnet, rotation av höft, och andningsövningar. Väldigt nyttigt det med! Kul med simning, och extra kul med ”tävling” och tidtagning, ger en extra liten boost!


Inspirerande plaskbild!

Idealhundringar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *