Att göra ”en Kalmar” har de senaste åren betytt att göra en triathlon på ironmandistans i Sverige. Kalmar Järnmannen har varit den enda chansen att köra distansen på hemmaplan. Nu har Kalmar äntligen fått bli en riktig (WTC) Ironman tävling. Då sporten växer i Sverige passar det ypperligt med ännu en triathlon på im-distans!

Nu är det klart att Säter kommer att anordna en triathlon på im-distans (3860m simning, 180km cykling och 42.2km löpning). Säter har varit arrangör på distansen på 80-talet och har även anordnat långdistans VM (ITU distansen 4km – 120km – 30km). Men det var ett tag sen sist. På senare år har de anordnat tävlingar på de kortare distanserna.

Den nya triathlontävlingen kommer att gå i  månadsskiftet juni-juli. Det kommer att gå en sprint ena dagen och im-distans andra. Roligt att sporten växer och att nya tävlingar kommer upp!

Säter var den första svenska tävlingen jag körde (körde en säsong i USA först). Jag var där 2008 och körde sprint-SM. Hur det gick kan ni läsa om här. 

Ska du köra Säter triathlon?

EDIT: Det blir visst en Nice-distans i Säter, inte ironmandistans. Se Säter triathlons hemsida här.

På cyklingen i Säter sprint SM. Bara 20km då, men blir 180km i sommar!

En ny svensk ironmandistans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *