Nu börjar ”snön” komma och snöslask, regn, vattenpölar och lerplask är vardag ute. I fredags tog jag en liten spontanjogg med Sara runt holmen, och det var lervälling och plask hela vägen runt.

Snöfantasterna jublar (?) och själv ser jag fram emot helgen då det blir plusgrader igen! Kanske barmark utan slask då? I helgen struntade jag i vädret och körde lite inneträning istället. Kände inte riktigt för att ge mig ut i regn/snön så efter att ha simmat på lördagmorgon bestämde jag mig för att köra spinning på eftermiddagen. Var ju lite trött sådär mitt på dagen, och tänkte att då var spinning perfekt. Det gällde bara för mig att fokusera på en sak: ta mig till gymmet och upp på spinningcykeln. Sen skulle det bara bli ett bra pass, det visste jag!

Det var Michel som körde ännu ett 90 minuters spinningpass på SATS. Blev riktigt peppad när jag väl kom dit! Satte mig längst bak, nära en högtalare som pumpade ut bra dance musik och så var det bara att borra på.

Förutom de vanliga 40/20sek intervallerna och 30/30sek intervallerna var det nu dags för långa intervaller. Långa som i 14 minuter långa. 3 st såna skulle betas av, med 3 min rullvila emellan. Av de 14 minuterna körde vi start på 85% av pulsmax, sen jobba upp 86-89 under 7 minuter och sen körde sista 7 minutrarna på 90% av max. Jag kollade på min pulsklocka en del under intervallen, och höll koll på att pulsen hängde med upp. Men körde mkt på känsla också, och det var en bra känsla!

Fick en släng av eufori blandat med att man önskade att det var över för det var så jobbigt. Blandade känslor alltså men jag gillar känslor! Bättre högt eller lågt, än mellanmjölkskänsla!

Både igår söndag och idag måndag har jag också hängt på gymmet, men nu var det styrketräning som gällde. Efter ett litet uppehåll med styrkan när jag vart krasslig blev det nu två dagar på raken. Men igår var ju faktiskt förra veckan, och idag var en ny vecka :) Hur som helst så var det kul att köra styrka igen! Nytt upplägg, några nya benövningar och ändrat antal repetitioner och vila.

Det kändes grymt att köra på. Igår lite mer trevande för att hitta rätt vikter, och idag med mer träningsvärk och kontakt i musklerna. Grymt skönt att känna att kroppen får jobba!

Så det fick snöa/regna så mkt det ville både i helgen och idag. Tur man har gymmet ändå! (Och nu på SATS nya hemsida kan man ju nu se statistik på hur mkt man utnyttjar träningskortet, ger en liten pepp att man kan köra inne också!)

Inneträning

2 thoughts on “Inneträning

 • 20 december, 2011 at 19:10
  Permalink

  Tycker det är lite blandat med snön… skönt att det blir lite ljusare, men inte så värst praktiskt när man vill springa ute. Bra jobbat där med helgträningen!

  Reply
 • 20 december, 2011 at 21:55
  Permalink

  hur var löpningen ikväll? känns som jag fått en snyting + lite halvont i benet. dålig träningsdag! :(

  Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *