Ikväll var det spinning igen! Michels pass ”som vanligt” fast på annan plats idag, jag hittade till SATS Odenplan ikväll för ännu ett 90 min pass. Och nu har jag vant mig lite, så att köra långa tröskelintervaller är bara roligt! Och jobbigt. Men det är ju det som är grejen.

Promenerade raskt dit efter jobbet och hann precis i tid. Det var fullt med folk på gymmet som ville röra på sig efter julhelgen. Så jag var glad att ha fått en plats på passet.

Det var grym musik som vanligt, som jag nu känner igen. Och bra upplägg. Vi körde uppvärmning med lite rusher för att få igång kroppen, och min kropp svarade direkt. Svetten rann och jag fick upp värmen.

Sen var det dags för kortare intervaller. Vi körde 10st 30/30sek intervaller, med vila fortfarande körandes i backe. Sen direkt på det 5st 40/20sek intervaller. Det var block 1, och efter lite rullvila kom sen de efterlängtade trösklarna!

Idag blev det 3 st 13 min tröskelintervaller, med 2 min vila emellan. Av de 13 minutrarna på varje intervall ägnade vi 5min åt att jobba upp pulsen från 85-90%, och de resterande 8 min att ligga på 90% av maxpuls. Jag trampade då på i tempoställning, och höll koll på pulsen. Den jobbade på bra upp, men jag höll igen lite, ville inte köra helt slut på mig, det är inte den tiden på säsongen för min del. Det var dock inga problem för mig med längden på 13minutersintervallerna, jag behöll fokus och tänkte på längre distanser. Då är 13 minuter bara de få sista kilometrarna in mot växlingen till löpning!

Det var riktigt kul och det kändes grymt bra i kroppen idag. Både under passet, och sen även direkt efter när vi hade nedvarvning och stretch. Pulsen följde snabbt ned till under 100 och det känns som att kroppen gillar träningen. Det gör jag med!

Alla dessa trösklar. Men de är bra!

Trösklar på cykeln

2 thoughts on “Trösklar på cykeln

 • 28 december, 2011 at 21:59
  Permalink

  Såg att det var en del SCT-are på plats igår ;) Undrar om någon kör 3,5 h kombopass om två veckor? Tisdagar har annars varit Hofvets klubbträningar med Lena B. Väl värt att testa nästa termin.

  Reply
  • 29 december, 2011 at 17:19
   Permalink

   Tack för tipset! Det kanske kan vara nåt :)

   Reply

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *