Idag är det sista helgdagen förknippad med jul, och då var det också sista Camp Snowman simcamp dagen. Vi var ett digert gäng som möttes imorse vid simhallen i Vårby. Redo för grym simning, och rejäl simning blev det!

Efter 10 min insim och sen 10 min teknikövningar för att mjuka upp höfterna, var vi sen redo för dagens simset. Fokus var uthållighet i truckarfart. En massa hundringar! Förra helgen simmade ju simklubbsbarnen (som var där innan oss) 100x100m på nyårsafton. Imponerande! Vi fick bara ihop 36st men det kändes det med. Var rätt glad att jag inte hade 64st kvar då!

Så vi hade alltså 3 set med 12x100m på hög truckarfart.

1a serien körde jag starttid 2:00, snittade på ca 1:40-1:45
2a serien körde jag starttid 1:55, med fenor, körde på ca 1:30
3dje serien körde jag starttid 2:00, med fenor, körde på ca 1:35-1:40

Vi truckade på bra i vår bana och alla hundringarna tog sen ut sin rätt! Trött i både ben och armar, men vi kämpade på och höll ut!

Sist men inte minst var det en bonus, att köra en idealTVÅhundring. Vi har ju ofta kört idealhundringar, men idag alltså 200m.
Dagens kriterier för en idealtvåhundring var:
– 2a hundringen måste vara snabbare än första
– det får ej skilja mer än 5 sek mellan hundringarna
– snabb fart totalt, så bra tid som möjligt
– missar man kriterierna ovan, får man köra igen, och igen, och igen tills man lyckas!

Jag körde på: 1:34(första 100) – 3:00(totalt), missade alltså stort! Körde för långsamt i början, och för snabbt på slutet.
Så då fick jag köra en till, nu på 1:30(första hundra) – 2:57.5(totalt) nu lyckades jag! Körde på lite mer i början och kunde ändå öka sen.

Vilka jäkla grymma tider jag fick till! Jag har ju blivit assnabb! Eller ja, jo så körde jag ju med fenor! :)

Inspirerande plaskbild!

Sista Camp Snowman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *