Har ni någonsin hört talas om fen-skada? Nä, inte jag heller, förrän nu. Men så här såg mina fötter ut idag efter fensimmandet igår. Ja, det var väl lite ömt efter simningen, men inte så jag märkte så mkt under tiden. Jag lånade fenor som kanske var lite förstora, och skavde fina skavsår på ovansida fötter. Ouch.

Trots den mycket omfattande fenskadan åkte jag ändå på simning imorse. Ja Camp Snowman var ju slut, men nu återgår vi till de vanliga simtiderna och dagarna. Lördag 7.15 och idag var vi 8 tappra deltagare. Hade gott om plats i de fyra banorna.

Och då badet var stängt även efter vår vanliga simtid kunde vi förlänga passet idag. Så det blev totalt 2h 20 min simning idag igen. Jag börjar känna mig mör i kroppen!

Idag körde vi bl.a. benkick-heaven, där vi också körde en 50a all out benkick på tid. (55sek). Olika fart serier: truckarfart – hårt – max i lite olika konstellationer. Lite voltävndning på det med 700m nonstop med 27 voltvändningar. Snurrigt, men bra övning!

Sist körde vi 10x50m all out där vi sen fick ut en snitt-tid på 50m. Sen var det dags för idealhundring igen och nytt kriterie nu var att första 50a av hundringen skulle gå på snitt-tiden eller snabbare. Nästa 50a skulle sen gå ännu snabbare!

Jag var trött och musklerna trötta av mjölksyra. Jag hade väldigt svårt att känna farten, så det blev mest en vild chansning. Men jag klarade det iaf efter två försök. Första på 1.38.9 och andra på 1.38.2. Var sen väldigt glad att jag lyckades, kändes inte som jag skulle orkat med mer idealhundringar sen!

Nu har det blivit mycket simning igen, knappt 5h de senaste två dagarna. Dags för fenskadan att läka ihop lite så ska det nog bli lite mer löpning och cykling/trainer på det också!

20120107-213412.jpgOtrevliga skavsår. Men jag har iaf inga blå tånaglar, det är alltid nåt!

Fenskada

4 reaktion på “Fenskada

 • 8 januari, 2012 kl. 08:39
  Permalänk

  Det är därför jag inte simmar. Fenskador och så risken att få simhud mellan fingrar och tår. Nä, är bara avundsjuk och imponerad av er som är bra på simning. Well done med de passen!

  Svar
  • 8 januari, 2012 kl. 14:22
   Permalänk

   haha, ja simhuden får man passa sig för! ;) Tackar!

   Svar
 • Pingback:Mer spinning | Karin Tri

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *