Tänk vad lite vila och naprapatknäckningar kan göra. Från att ha varit seg och kraftlös i torsdagskväll på simningen, var det som natt och dag på lördag morgon. Jag var ut i Vårby igen för simning med gänget. Vi var ett litet gäng och körde längre fartserier. Och det kändes riktigt bra! Stark, uthållig och pepp var jag!

Efter insim och uppvärmning skulle vi sen öva på att simma i olika farter, och progressivt, alltså fart 1-2-3. Först var det 21x25m på detta upplägg. Hade starttid 35sek så det var gott om vila.

Efter lite andningsövningar körde vi sen nästa serie. Nu med 50:or. 21x50m starttid 1:00. Jag simmade först i min bana och pacade med Anna som låg på banan brevid. Vi brukar köra i samma bana efter varann, men nu kunde vi hålla koll på varann och köra på, det var riktigt kul! Och 21st kan kännas oändligt många i början, men det gäller att tuffa på, fokusera på teknik, farter, tiden, klockan, och nästa start. Och så bara rullar det på!

Sist körde vi en idealhundring, och nu var det faktiskt lite lättare att känna farten. Idealhundring är alltså en hundring som är progressiv (varje 50a tas tid på) och första 50:an får inte vara för långsam (inte mer än 3 sek långsammare än den andra 50an). Idag fick jag tiden 49.5 (50m) – 1.36.4 (totalt).

Det har blivit mycket spinning i veckan med, och det fortsatte jag med i lördags. Efter en dag på stan, tog jag mig sen till SATS vid Medborgarplatsen. Michel kör sitt 90min pass där, och det är bra som vanligt. Ofta varierar han ju upplägget lite, så idag var det 5 långa tröskelintervaller under passet. 13 min långa, och 3 min jobba upp pulsen följt av 10 min stabilt på hög puls under tröskeln.

Jag var lite småseg, men var glad när jag väl var på plats för träning. Satt på cykel brevid triathlet Ann, och vi peppade varann bra. Jag fick jobba på för att hålla pulsen uppe idag, men vi körde lite lägre kadens och mer benstyrka idag. Kul med variation, och jag drömde mig bort till riktig cykling, på min riktiga cykel, på fina vägar i ett soligt landskap!

Idag söndag blev det inte heller någon sovmorgon. Dedikerad triathlet som man är var jag på Centralbadet för Mickes simanalys redan innan kl.08 imorse. Ja sova får man göra nån annan gång? Vi var ett litet gäng där som körde filmning av simningen. Från sidan, framifrån och med ihopbundna fötter (för att se vattenläge och teknik). Sen en grundlig genomgång av vår teknik, och innan dess en stund i bubbelpoolen på det anrika badet. Det kändes ovant att bara “slappa” på badet. Annars på simträningarna i vårby är det sval pool, kalla duschutrymmen, och tävling i vem som klär på sig snabbast efter avslutat simpass, då man snabbt vill hem sent på kvällen.

Jag fick bra tips på vad jag ska tänka på i simningen, och fick också bra kritik över att jag iaf förbättrat mig lite sen senaste filmningarna. Tur att det går på rätt håll! Men det finns alltid saker att jobba på med simningen. Men man får helt enkelt fokusera på ett problemområde i taget, samt även glädjas åt det man har lärt sig och kan just nu!

Sen idag har jag även varit en sväng på gymet. Det var dags för lite styrketräning igen. På något konstigt sätt är det alltid träningen som hamnar i skymundan. Fast den är ju viktig! Men nu hade det råkat gå 1,5 vecka sen sist. Det var rätt tomt på gymet, iaf i fria vikter delen. Jag körde på mitt program och kände mig stark i axlar, rygg och ben. En skön känsla och jag får tänka på hur bra det är att vara stark. För det är viktigt för att hålla ihop!

Det var min helg det. Den var kort och försvann lite väl fort. Nu en ny vecka på g, med många morgonträningar planerade. Jag jobbar vidare med morgonpiggheten!

Bra helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *