Det har väl knappast undgått någon att triathlon är en prylsport utan dess like. Är man prylgalen annars, så finns här då 3 sporter att samla prylar i. Lycka! Och av all utrustning är ju cykeln den största och dyraste prylen. Cykeln, den älskade cykeln!

Men när man börjar prata med “vanliga människor” om sin triathloncykel och sin kärlek till att sitta på den, känna vinden mot kinden och trampa dagarna i ända, ja då blir man inte alltid riktigt förstådd. Inte heller när man råkar nämna priset på sin underbara cykel. De tänker “Cykel? Hur speciell kan en cykel vara egentligen?”

Men cykeln är ju ingen vanlig cykel. Den kostar ju som en liten begagnad bil. Men här får vi en underbart snygg cykel (a machine!), som vi helt får pressa framåt med egen motor. Nästan lika fort som en eu-moppe. Men allt jobb får vi göra själv. På en dyrgrip. Men det är värt det! Eller?

Det kommer ständigt nya heta triathloncyklar, i höstas kom Specialized Shiv som presenterades under Ironman Hawaii. Nu i dagarna kommer Cervelos nya triathloncykel P5, men redan nu har bilder läckt ut. Kan den ens jämföras med en cykel? Den är bara så snygg, och så het. Och alla triathleter vill ha den, NU! Det är nog bara att beställa, priset ligger på fina 83 995kr.

Själv har jag en Avelo. Avelo-va sa du? Ja precis. En billigare variant men som funkar den med. Det är som att jämföra en Porsche med en Skoda. Men även en Skoda med trimmad motor kan gå snabbt!! (Med min motor går den 5.18 på en IM-cykling) Eller ska man börja spara för en cykel för 80 papp?

Cykelporr – hela världens triathleter dreglar över denna just nu!

Cykel för 80 000?

2 reaktion på “Cykel för 80 000?

 • 17 januari, 2012 kl. 08:44
  Permalänk

  Den är grym, ser ut som Darth Vader har varit designer.

  Svar
  • 17 januari, 2012 kl. 12:30
   Permalänk

   Precis! Riktigt häftig. “You don’t know the power of the dark side!”

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *