Morgonpiggheten fortsätter och jag är tacksam för det. På något konstigt sätt så känns det så mycket bättre nu på morgnarna. Januari jämfört med december. Nu är det lite, lite ljusare på dagarna men mentalt känns det stor skillnad. Är det att det är nytt år, nya planer, saker att se fram emot? Jämfört med mörka december där allt bara blev mörkare och kallare. Aja, jag vet inte, men jag har kommit upp på morgnarna nu iaf! (Men lätt ska jag kanske inte säga att det är, men det GÅR!)

Igår måndag började jag veckan på bästa sätt. Jag joggade bort till min granne Sara, och vi lufsade sen runt Kungsholmen (8km) i mörkret. Det var lite isigt och snöigt på gatorna, och vi tog oss fram en lugn jogg. Båda var rätt trötta efter att ha kommit i säng lite sent, men vi var ju där. Vi var ute, vi sprang. Bra så. Och en väldigt mysig start på dagen.

Imorse åkte jag istället till eriksdalsbadet för simning med gänget. Ett gäng simmare, triathleter, ja en bra blandning av en massa olika klubbtillhörigheter. Men vi simmar för coach Mike.

Jag hoppade i min vanliga bana, den som går lite “mindre snabbt” än de andra. Vi var det vanliga lilla gänget, jag, Micke, Niklas och Lena. Ett riktigt trevligt simgäng. Vi skojar och skrattar mest i pauserna, och simmar på och hjälps åt med serierna. En riktigt skön start på dagen, man blir glad!

Dagens pass bestod av en lång uppvärmning (700m) med en massa 50:or med både benkick, medley och lite hårt/lugnt.

Sen kom vi till uthållighetstrappan. Som var:
Fart: Truckarfart – Hård Tröskelfart – Truckarfart
300 – 600 – 300
200 – 400 – 200
150 – 300 – 150
100 – 200 – 100
50 – 100 – 50

Jag matade på där, och fick vara tåglok i vår bana. Simmade på och räknade längder, fokuserade på teknik och voltvände i varje vändning. Det kändes förvånansvärt bra, jag har ju inte simmat långa serier på ett tag. Men mentalt var det som att vi var i en nerförsbacke hela tiden, det var ju kortare och kortare sträckor hela tiden, skönt!

Vi simmade på och körde hela passet, jag fick avsluta sista själv men då var det så kort kvar så det var lugnt. Hela 4000m fick jag ihop, på 1h 30 min. Riktigt nöjd med det en tisdagmorgon! Ett riktigt trevligt pass med kul sällskap!

Ikväll blir det idrottsmassage hos Karin. Det var ett tag sen sist och kan behövas just nu. Känns i mina simmuskler att jag tränat en del den senaste månaden!

Morgonträning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *