Slutet av veckan bara försvann. Redan helg och nu är jag ledig en vecka! Veckan avslutades dock fint. Började i torsdags med ännu en tidig morgon med träff med Sara. Vi möttes vid kl.06 och sprang ett varv runt Riddarfjärden. Det var nu plusgrader och barmark, det växlar snabbt här nu! Snö/is varannan dag, barmark ibland. Man får ha tur med vilka skor man tar på sig! Vi började med Västerbron och fick sen jobba mot lite motvind längs med södermälarstrand, men skönt sen när vi kom tillbaka till holmen. En riktigt bra start på dagen igen. Morgonjogg blir aldrig fel!

På kvällen var jag sen ute i Vårby för simning med Human Ambition. Kvällens simpass var vigt åt teknikfokus. Det var nyttigt iom att jag fått tips efter simanalysen, vad jag gör bra och vad jag bör jobba mer på. Så jag hade rätt mindset under simningen. Tänk teknik!

Förutom teknik som alabama (glid länge, och håll vattenläget), demont (enarmsövning) och andningsövningar körde vi också progressiva 50:or. Vi körde 10×50 med fart 1-10. Så där gällde det verkligen att ha lite koll på att känna farten. Sista 50an körde vi på tid och jag körde på 39.3. Passet kändes bra, jag kände mig stark för en gångs skull! Det är lite så med simningen, går upp och ner beroende på hur fräsch eller sliten man är.

Igå fredag hade jag vilodag, och laddade för dagens morgonpass. Ut i Vårby igen för mer simning. Att vara där kl.07 en lördagmorgon känns mer och mer normalt. Men ändå lite konstigt. Att man tycker att det känns normalt alltså! hehe. Men simträningen och sällskapet gör att det blir lätt att ta sig dit.

Dagens pass hade också teknikfokus och mer träning på olika farter. Vi körde bl.a demont (enarms) och tre-klapp (klappa med handen på höft-axel-huvud på väg framåt till nästa isättning). Vi körde också 14x25m hård fart, start 35. Och 12x25m med loopen (ryggsim, fart 1-3 ss).

Sen var det dags för progressiv simning. Vi som innan kört idealtvåhundring, fick idag testa på att köra en ideal-TRE-hundring. En snabb simning, men som skulle vara progressiv, per hundring alltså.

Jag simmade på och tyckte jag tog det “lugnt” på första hundringen, men vi skulle ju simma på och inte bada precis. Så jag truckade på, sen räkna längder, hålla reda på hundringar och försöka öka på. Jag kände det som att jag ökade på för det blev rätt jobbigt mot slutet. Men tiderna visar att det blev inte särskilt progressivt. Men ingen av de 5 vi var i heatet klarade progressivt tyvärr. Men det var en kul övning och test! Jag simmade på en rätt ok tid för mig. Brukar inte köra 300m på tid, men 400m har jag testat, och skulle jag kört 400m i samma stil så skulle det blivit PR!

Tider (taget per 100): 1.37.8 – 3.20.1 – 5.00.4
tiderna per hundring: (1.37.8) + (1.42.3) + (1.40.3)

Det känns riktigt roligt med simningen nu, att jag har förbättrat tekniken lite, och att det släpper ibland och att jag kan känna mig stark! Som sagt, det går lite upp och ner, men det gäller att hålla ut och kämpa på!

Lite löpning och bra simning på det

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *