Idag var det första riktiga heldagen på Playitas. En dag med mycket träning! (och god mat och en del solsken). Igår var resdag och vi genomled 5.5h stillasittande på ett plan, med väldigt lite benutrymme. Efter en liten bussresa på det och sen släpande av cykelväskorna upp på rummet, var vi väldigt sugna på att röra på oss lite!

Vi mekade ihop våra cyklar i rekordfart, blandat med en del svordomar pga låga blodsockernivåer. Men vi ville ut! Ut på vägarna innan det blev mörkt och innan det var dags för infomöte och middag och allt det där. Så vi bytte om snabbt och kom sen ut på en första tur.

Det kändes ovant, även om jag kört lite, med betoning på lite, trainer i vinter, så var senast jag körde tempocykeln “live” i somras under Ironman Frankfurt (där jag bröt efter 3 mil). Så man kan säga att jag var lite ringrostig. Det kändes ovant, lite konstigt och sådär. Men vi stack ut på en skön liten tur. Vi hade ingen karta, och GPSen ville inte riktigt vara med, men vi körde runt på lite småvägar här omkring och fick ihop dryga 3 mil. Skönt att få trampa igång benen!

Idag var det dock dags för mer riktig träning. Vi började dagen med frukostbuffen och sen lite ladd, cykelmek och fix innan vi kom iväg ut. Hade plottat en runda på min Garmin, så att den kunde leda oss rätt väg. Och karta hade vi med idag!

Det blev en intressant tur på 86km. Vi körde på fina mindre vägar blandat med lite större vägar (typ 90 vägar). Gemensamt för alla vägar var dock:
– Antingen gick det upp eller ner, hela tiden. Det är lika bra att gömma hastighetsmätaren, ibland går det i 15km/h, ibland i 65km/h.
– Helt ok asfalt, fina vägar (på Lanza var det lite mer rossel i gatan ibland)
– Väldigt schysst biltrafik, lämnar alltid 1-2 meter vingelmarginal när de kör om. Det gillar vi!
– Lite skön vind som fläktar när det blir varmt

Vi trampade runt på lite olika ställen och kom också förbi en del av berget. Blev en liten men väldigt brant backe upp. Jag körde på, trampade på allt jag hade, men fick faktiskt hoppa av och gå upp sista biten. Damn it! Cykelskor är inte gjorda för promenader! Men jag ska ta mig dit nån gång till denna veckan och då ska jag cykla upp hela vägen!

Totalt fick vi ihop drygt 1100hm på vår 86km tur. Var ute i knappt 4h med lite småstopp på vägen, dock inga fikapauser. Körde en liten sväng via närliggande stad på vägen hem och shoppade lite nötter. Då käkade jag ett äpple och några nötter. Annars lever jag på vatten på cykelturerna.

Vi var hemma på eftermiddagen och då vilade vi lite och jag råkade somna på en lite längre powernap. Skönt sen att vakna till typ 15 min innan vi ska simma. Det blev snabba ryck och ner till poolen för simpass. Vi fick precis plats i en av banorna (man bokar bana och får vara 3st per bana, rätt ok med tanke på att poolen är 50m).

Vi körde en variant av Mickes simpass där i 50an. Man var inte superpigg kan jag säga, men jag och Anna kämpade på. Kort och hårt var tanken, och timmen vi simmade försvann snabbt. Vi körde bl.a:
– 10×50 hårt, kort starttid
– 300 catchup
– 10×50 med 10-20-30-40-50-50-50-40-30-20-10m max och resten lugnt
– 300 andningsövning (fatta vad jobbigt det är att simma när man inte får andas när man vill!)

Det var riktigt härligt att simma under bar himmel, och se bergen som inramning till poolen. Riktigt nice!

Vi fick ihop 2100m och sen var vi nöjda. Nöjda med första dagen. Helt ok dag med 5h träning. Man ska ju träna hårt men smart. Ingen ide att “overdo it” första dan! Imorgon blir det ut på vägarna igen, och se en annan del av ön!

En av alla backar, med det karakteristiska torra landskapet som utsikt

På playitas egen fina cykelväg första/sista 4km från/till Playitas

Här körde vi idag!

Playitas första dagen

En reaktion på “Playitas första dagen

  • 24 januari, 2012 kl. 00:10
    Permalänk

    häftig cykelmiljö. ser grymt ut! när ni är hemma får ni recensera de olika ställena ni varit på!!!!

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *