Idag vaknade vi upp hungriga och redo för andra dagen på Playitas. Idag tänkte vi köra en lite längre runda, och jag hade plottat ut en fin 120km runda i GPSen. Jag och Anna mötte upp med Pål för att cykla tillsammans, långt och lugnt.

Min plan var från början att köra hela rundan, medan Anna kanske skulle korta ner den. Så min inställning var hela tiden att köra hela. Men vi visste inte då hur terrängen skulle se ut, kunde ju gissa att de var kuperat, men att det skulle bli SÅ mkt berg hade vi nog inte riktigt koll på.

Vi körde iväg norrut, och Pål och Anna körde på och låg lite före mestadels, och väntade sen in när det var lämpligt. Det betydde att jag egentligen körde solo hela turen, tog all vind osv. Men då vi var olika snabba både uppför och nerför passade detta upplägg väldigt bra!
Det blev en rätt så kuperad tur ändå, med väldigt mkt berg och backe i mitten.

Vi körde på uppför en backe som var rätt brant och som aldrig ville ta slut. Tänkte sen att nerförsbacken skulle ta oss till en stad. Rullade ner, och insåg att vi var en stad fel. Hade alltså en hel “bergskam” att ta oss över igen! Puh. Men idag cyklade jag iaf upp för alla backar, hur tuffa de än var. Skrämde mig själv med att det blir pinsamt att gå i backarna, och att berätta om det på facebook sen, haha.

När vi kom fram till stad nr 2 stannade vi där för en superkort kaffefika. Sen var det hopp på cyklarna igen. Nu skulle Pål och Anna vända hemåt, för andra åtaganden och träning, men jag ville fortsätta cykla. Hade ändå inget annat för mig liksom!

Så jag körde på själv sen fortsatte på turen, och fick lite fler backar att jobba med. Började nu bli rätt trött mot slutet och fick fylla på med lite extra energi. Stannade vid en mack också och tankade coca cola och vatten då min vätska tagit slut. Sen blev jag pigg (relativt) och kunde köra på hyfsat glad i hågen hem till Playitas igen.

Fick ihop 125km idag, 1790hm,  på ca 5,5 timme. Ingen imponerande snittid direkt men det var upp eller ner, hela tiden! Grymt bra träning.

När jag kom tillbaka var jag lite sådär skönt slut och trött. Men jag bestämde mig snabbt för att träna lite mer. Jag ville simma och mjuka upp mina muskler i rygg och nacke som blir lite stelt av cyklingen. Så jag gick ner till poolen och bokade in mig att simma kl.17. Fick plats i en bana med två snabbsimmare, perfekt!

Jag körde ett lugnt och improviserat “Mjuka upp musklerna efter cyklingen”-pass. Det blev en del teknik och sen en trappa med ryggsim inblandat för att få igång överkroppen och rörligheten.

Teknik körde jag catchup, enarms och tretagsglid. Truckartrappan var: 100-200-300-200-100 truckarfart med 100 ryggsim mellan varje trappsteg. Det var riktigt skönt att glida omkring i vattnet och mjuka upp mig lite. Fick ihop 2200m på timmen jag var i, och sen var jag rätt nöjd med dagens pass! Nöjd, trött och hungrig. Cirkeln sluten!

Upp eller nerför på Fuerteventura. Jag och Pål bakom Anna. (Bild från Anna)

Pål och Anna på den första toppen av två (Bild från Anna)

Dagens rutt, 125km och 1790 hm enligt Garmin

I väntan på min simtid stretchade jag lite framför poolen

Playitas dag 2

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *