Redan dag 3 här på vårt egna träningscamp på Playitas. Idag var det slakmotans dag för min del. Jag ville cykla, och idag fick det bli solo. Jag tittade lite på kartorna över föreslagna rutter (som jag fått av Sofie som var här i höstas) och hittade en som skulle vara hyfsat lång men ändå inte så många hm (relativt sett). Perfekt! Lite av en “vilodag” på cykeln alltså. Jo tjena.

Jag la in rutten, med lite modifikation på slutet, jag adderar ju gärna lite omvägar sådär innan passet körs, och sen måste jag ju följa dem när jag väl är ute. Så idag blev det knappt 13 mil och 1200hm, på 5h 10 min.

Det blåste rätt bra där ute idag. I månlandskapet som skiftar i brunt och där man aldrig riktigt ser om det är flackt eller om det kanske är lite motlut. Eller så är det bara att vinden tar tag i en och att det är därför som det känns som att det går i 10km/h utan anledning?

Jag fick till en skön tur där ute i solen och vinden. Jag tittar inte ens på hastighetsmätaren utan har kartan uppe på min Garmin, och ser istället var jag är. All prestige om resultat och hastigheter är som bortblåst i vinden. Jag hade det rätt trevligt på min tur. Höll mig sysselsatt, antingen trampa på uppför eller hålla tag för allt jag var värd nerför. För slakmota uppför gör ju att det nångång måste gå ner!

Jag cyklade på större vägar idag, oftast 90-vägar men det funkade rätt bra ändå. Enda gången var väl på väg österut mot stranden där jag körde i vägrenen som var bred och fin. Jättetrevligt, ända tills det stod en get i vägen. Fick parera lite, det ÄR ju skyltat om att det kan hoppa ut getter i vägen, men ändå. Inte riktigt vad jag räknat med.

Det gick bra dock, och annars var det väl mest motvind jag fick kämpa mot. Och en entusiastisk/arg hund som kom rusandes längs med vägen/mot mig. Jag hade tur och slapp bli jagad mer av den. Just då hade jag väl ändå hyfsad fart. Måste ha varit nerförsbacke!

Jag tog bara några korta micropauser under passet, ibland vid en mack, ibland längs med vägen. Jag var iaf ute större delen av dagen och fick mycket sol som sen visade sig med en fin cykelbränna, a la tvättbjörn.

När jag kom tillbaka var det bara tid för lite vila, sen krånglade vi på oss våtdräkterna och drog ner till stranden för lite open water simning. Vi hade hört talas om maneter som brändes och hemska vågor, men idag var det bara perfekt. Skönt fint, klart, manetfritt vatten och bara några små vågor på ytan. Vi simmade mellan några bojar och övade på att sikta och simma på. Riktigt härligt! Tänk premiär för OW-simning redan den 25 januari! Och några fler havspass blir det nog!

Det var dagens bravader. Nu väntar sängen. Träna, äta, vila. Repeat. Life is good!

Vägar och månlandskapet

Här cyklade jag idag. Relativt flack rutt då jag inte var uppe i bergen

Simning i havet! Kanske blir draget bättre om jag håller in lillfingret? (Bild: Anna Pernestål)

Härligt!

Playitas dag 3

8 reaktion på “Playitas dag 3

 • 26 januari, 2012 kl. 07:50
  Permalänk

  Följer din rapportering med stort intresse då resa är bokad till V.15

  Svar
  • 27 januari, 2012 kl. 10:09
   Permalänk

   Kul! Ni kommer få det härligt! Säg till om du vill ha mer info om t.ex. cykelturerna.

   Svar
  • 27 januari, 2012 kl. 10:10
   Permalänk

   Nästan lite “för” idylliskt a la Truman Show. Men det är fint här. Perfekt för träningssemester, men man behöver inte åka på speciellt läger, det är bara att träna på vad man vill här!

   Svar
 • Pingback:Länkkärlek | Snorkkis Springer

 • 26 januari, 2012 kl. 21:55
  Permalänk

  Så härligt att läsa om din vecka och drömma sig tillbaka. Kom precis hem därifrån och hade gärna stannat hela våren!!! Härlig cykling och utmanande löpning i backarna. Simma struntade jag dock gladeligen i :) Njut av värmen, träningen och semestern!!!

  Svar
  • 27 januari, 2012 kl. 10:11
   Permalänk

   Ja kan vi inte flytta hit bara? :) Löpningen har jag hört är kuperad också, har inte testat den än dock! Jag njuter på i 3 dagar till! Sen hem till vintern igen.

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *