Idag fredag blev det en liten återhämtnings- och gott & blandat dag för mig här på Playitas. Benen har blivit lite sega från all cykling, och speciellt bergen igår, så idag ville jag mest ut och cykla lite kort och lugnt, för att spinna igång benen igen.

Jag stack ut på cykling solo idag, och hade bestämt mig för en runda på knappt 7 mil. Och planerade den på så flacka vägar som möjligt. Solen sken idag igen, mot en helt molnfri klarblå himmel. Alla molnen var bortblåsta av den kraftiga vinden såklart. Men nu börjar man vänja sig. Det är rätt skönt med lite fläktande varm vind på cyklingen.

Jag cyklade iväg på dessa lite mindre vägar, som jag nu känner igen mig på. Det var superskönt att komma ut även om jag var lite seg. Jag vill ju passa på att cykla, och det är ju så härligt. Jag verkligen älskar att cykla. Ofta jobbigt, pulsen går upp i backarna, och sen glida utför och känna vinden mot kinden. Sån frihetskänsla! Och att cykla i kortbyxor, tröja och i solsken, det kan inte bli fel.

Jag var ute knappt 3 timmar, efter att ha kört en liten omväg på slutet för att jag ville ha mer, mer cykling. Fick ge mig till slut och spara benen tills imorgon istället. Men min flacka, snälla tur fick ändå ca 600hm totalt. Det är ju lite småkullar så att säga. Den fina utsikten ser ni på bilderna nedan.

Jag körde hela cykelturen på vatten, äpple och lite nötter, så när jag kom hem laddade jag snabbt med en halv powerbar medan jag bytte om från cykelkläder till löparoutfit. Sen gick jag ner till strandpromenaden för att börja min bricklöpning. Veckans första löparpass, men bättre sent än aldrig! Jag joggade sakta och lugnt längs med stranden, där det nu blåste ordentligt. Riktigt skönt, då det var varmt i solen om man stod stilla. Jag sprang lite där fram och tillbaka och tog sen en vända runt golfbanan här på området. Det gick inte fort, men jag tog mig framåt, med små steg, hög frekvens och tänkte på hållningen. Fick ihop 30 min löpning av cykeln så det är jag nöjd med.

Sen blev det igen lite vila på det. Kort sådan, drygt en timme, och laddade med lite nötter och energi. Packade väskan och gick ner till poolen för ett simpass. Det var nu eftermiddag och tidigare än de andra simpassen jag kört. Så nu var det lugnare i poolen och jag fick en hel bana (i mitten!) för mig själv. Kändes proffsigt! Ända tills man inser att alla simmar galet snabbt här, och de enda som jag lyckas simma snabbare än, är de i banan för nybörjarsim… ;)

Oh well, jag älskar att simma under bar himmel, och nu sken solen så man fick solbrännan på köpet. Jag simmade ett Micke-pass, som jag ändrade längden på lite så jag skulle hinna på min timme. Körde efter lång uppvärmning bl.a.
-2×300 vila 30 sek
-3×200 vila 20 sek
-4×100 vila 10 sek

Totalt fick jag ihop 2500m på en timme, och det kändes helt ok i kroppen. Jag fokuserade på rätt teknik och rotation, och ibland kändes det faktiskt riktigt bra!

Det var dagens träningspass det. Sen på kvällen i väntan på middagen (som inte öppnar förrän 19) passade jag och Anna på att gå ner och simma lite OW i havet också. Man får ju passa på som sagt! Våtdräktsfixandet är uppvärmningen, och sen gick vi ner och simmade. Blev lite plask och lek och simmande mellan två bojar i 20 min. Övade på att sikta, och reflekterade över hur trevligt det är att simma tillsammans i havet. Känns tryggt att vara två, även om det känns konstigt galet och fritt att vara ute i havet och simma. Men skönt och friskt!

Det var återhämtningsdagen det. Imorgon blir det sista riktiga träningsdagen. Då ska vi cykla långt tänkte vi. Laddar för det nu med lite bra vila och sömn!

Playitas dag 5

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *