I torsdags kväll var det dags för simning, äntligen! Över en vecka hade gått sen senaste simpasset, och det var på Playitas. Lite skillnad att gå från ute-50m bassäng med solen och himlen synlig vid varje andetag, till en lite svalare 25m bassäng i förorten en kall vinterkväll. Men det var ju Human Ambition gänget där, och då är det ju så kul att simma!

Jag råkade komma lite sent till passet, så missade insim och lite i början, men hoppade i så snabbt jag kunde och körde lite uppvärmning. Sen joinade jag passet och det var tekniktänk hela tiden, och en massa olika hundringar. Bl.a var hundringarna övningar på :

– showboat(25 m benspark, 25 m deMont hö, 25 m deMont vä, 25 m crawl)
– sculling sensation ( 12,5 m skovling längst fram, 12,5 m skovling på mitten, 25 m frisim, 12,5 m skovling på mitten, 12,5 m på slutet, 25 m frisim)
– tin soldier (8 m frisim snurr 8 m rygg snurr 8 m frisim, 25 m frisim, 25 m rygg, 25 m frisim)
– catchup övning (75 m catch up, 25 m frisim)

Det var riktigt skönt att simma igen och det kändes som att jag forsade fram bra i vattnet! Rätt skönt ändå att det mest var teknik, lite mjukstart sådär igen. Men det kändes som att jag hade ett ok grepp i vattnet och jag kände mig stark.

Kanske beror på min styrketräning? Igår fredag var jag på gymmet igen för veckans andra styrketräningspass. Jag var inte så peppad innan, men tog mig iaf dit och väl på gymmet var det jättekul. Jag körde på bra, körde alla axelövningar först denna gång och kunde då höja lite på några övningar. Körde sen ben (och benen hade återhämtat sig sen veckans andra träning) och sist rygg. Avslutade med coreövningar och lite balans. Och sen stretchade jag en del. Det kan ju vara bra det med!

Var hos naprapaten på morgonen och fick då tips om att stretcha lite mer. Kroppen knäcktes ut och nu har jag lika långa ben igen. Skönt. Då kan jag träna på mer! Det gäller ju att gå på “service” för kroppen lite då och då, så man får den återställd och kan mata på mer mer mängd och kvalite.

Imorse var jag ute i Vårby igen för mer simning med HA-gänget. Idag körde vi också mycket teknik men i stationer. Vi körde 4st olika stationer med ca 20 min på varje. Vår bana fick börja med medleystationen, och det värmde upp bra kan man säga! Puh, fjärilssim är tufft!

Stationerna var:
1. Medleystation
2. Pace-station med feedback från coach Micke, där vi körde 50:or i olika farter
3. Powerstation där vi körde intervaller simmandes fastsatta i gummiband
4. Enarmsstation (jobba på att få till draget och rotationen i höften)

Den bra känslan från i torsdags satt kvar och det var riktigt härligt att simma! Jag var trött imorse men så nöjd med att kommit iväg till passet. En frukost på IKEA efteråt och snick-snack med gänget var pricken över i:et. En bra start på helgen!

Lite simning igen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *