Oj, så var redan veckan slut. Veckoslutet bara försvann som vanligt. Man kan ju nästan tro att jag dukade under efter spinningpasset i onsdags, men nejdå, jag har tränat på, bara inte hunnit uppdatera här.

Det har blivit en bra blandning av triathlonträning, alltså simma, cykla, springa och så lite styrketräning på det. Styrketräningen ska jag värdera högt hela året, den behöver jag för att hålla mig hel! Det är iaf min tro.

I torsdags blev det både morgon- och kvällsträning. Var glad att jag lyckades ta mig upp i tid och mötte Sara för en skön morgonjogg. Vi sprang en ny väg, runt lite på holmen och sen på Lilla Essingen. Trevligt att springa ihop tidigt en morgon, men underlaget var väl fortfarande inget att heja för. Mer snö hade dumpats under natten och det var tungt på sina ställen. Kvällen spenderades sen i Vårby för simning med Human Ambition gänget. Temat för kvällen var “simatleten” och det var en loop som vi körde hela tiden, blandade övningar andningsövning, medley, accelerationer och navy seals 50:or. Man kan sammanfatta det som: jobbigt!

I fredags var jag på gymmet och körde styrketräningen. Det blev bara ett styrkepass denna veckan, jag får bli bättre på att pussla ihop schemat! Nytt för veckan var att jag gått ner från 12-15 reps till 8-10. Lite variation är bra, och nu ska jag jobba på att bli starkare ett par veckor.

Igår lördag blev det simning igen, som vanligt. Ute i Vårby strax efter 7 en lördagmorgon, och vi körde övningar för att öka kapillärerna. Det var en loop på 40 min där man blandade hård simning, med statisk styrkeövning för armarna, och sen direkt simning “utan” andning på det. Också grymt jobbigt, men man kan ju hoppas man blir stark och snabb simmare sen!

Både igår och idag har jag sen kört trainer. Äntligen, säger jag bara! Jag har ett litet inbyggt motstånd i mig att köra trainer, och ibland kan det gå lång tid innan jag hoppar upp på den och kör. Men nu var det dags. Både igår och idag körde jag efter det nya trainerprogrammet jag fick när jag körde trainertestet häromveckan. Igår var det intervallträning efter watt uträknat från watt-tröskeln jag fått fram. Och idag var det tempokörning på samma sätt. Och det var faktiskt roligt! Just när man kör trainer eller spinning då är det ju nästan ett måste att ha ett program att köra efter. Ett program som innefattar nån sorts intervaller alltså. Då kan man fokusera på det och tänka på vad man har för uppgift. Det gillar jag. Tiden bara försvann och det blev 1h 25 min igår och 1h 15 min idag. Två trainerpass på en vecka, det tar sig!

I förmiddags hann jag också med ett långpass löpning. Ja långpass för mig just nu börjar på 16km. Första långpasset för året, och jag tänkte börja lugnt för att sen öka på med en kilometer per vecka. Idag fick jag sällskap av Hawaii-Helena, som sprungit massor på sistone. Hon var pigg och glad och drog runt mig på vår tur. Jag var pigg i början men blev senare rätt trött. Underlaget tog musten ur mig, det var snömodd, snöblask och längs med hela årstaviken var det blank-is. Inte ens mina icebugs fick bra fäste, utan det blev många steg fram och säkert några bakåt också! Men vi fick ihop mina 16km och jag var väldigt nöjd med det när jag kom hem! Blev en trevlig tur!

Det blev alltså ett bra avslut på veckan. Nu laddar jag för ännu en. Och så hoppas jag att våren är på väg, så att allt blask och is kan försvinna från vägarna! Våren, kom nu!

Dagens tempo-trainerpass

Simma, cykla, springa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *