Jag startade igång nya veckan med lite styrketräning. Styrka som är bra, och väldigt nödvändigt. För att kunna bli snabb måste jag också ha en stark kropp som orkar med den träning jag vill utföra! Och alla tävlingar såklart!

Jag promenerade till gymmet strax innan 7 imorse och var glad och lite förvånad att det faktiskt är ljust ute på morgonen nu! Det börjar ta sig!

Väl på gymmet fanns det gott om plats att köra, var ett litet gäng tränande där. Jag var lite trött, lite seg men beslutsam och motiverad. Kul att köra styrka! Dock är jag ju lite tröttare på morgonen än på ett kvällspass, men nu blev pusslandet med alla träningspass jag vill hinna med så att jag får köra styrka på morgonen. Bara ge järnet ändå.

Jag värmde upp med 10 min cykel och sen körde jag igång. Axelövningar såsom rotatorcuffen, axelpress, baksida axel. Sen direkt på rygg i form av latsdrag och rodd. Sen var det dags för benen att jobba lite. Kändes att jag använt dem lite i helgen kan man säga. Trött och lite morgonmatt men jag kämpade på och tog ändå samma vikter som sist. Och till och med ökade på vissa! Grymt! Avslutade sen med en del coreövningar och balans.

Skönt att ha klarat av bra träning en måndag morgon. Alltid är jag nöjd efter morgonpass, de ger en speciell känsla!

Apropå bra styrketräning just för triathlon så har jag en bok hemma som jag kan tipsa om. Strength Training for Triathletes är en intressant bok med tips och specifika övningar som är bra för att bli stark inför simning, cykling och löpning.

Den tipsar om hur man lägger upp styrketräningen under säsongen, för olika distanser man satsar på, och illustrerar sen olika övningar just för de olika sporterna.

Jag ska styrketräna hela säsongen har jag tänkt, men med lite olika antal reps och syfte. Att bygga, bli starkare eller bara underhålla. Men att ha en stark kropp hjälper mig både under träningspassen och i vardagen. My body is my temple, och den ska jag vårda!

Styrketräning för triathleter

2 reaktion på “Styrketräning för triathleter

 • 21 februari, 2012 kl. 10:55
  Permalänk

  Sedan Colting gick över till att bedriva en matblogg så är jag väldigt tacksam att din fortfarande handlar om triathlon och träning… Grymt inspirerande läsning varje gång! Tack!

  Svar
  • 21 februari, 2012 kl. 12:04
   Permalänk

   haha, ja träningen är det jag tycker är roligt att berätta om! Tack för att du läser :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *