Igårkväll hängde jag på gymmet igen, dags för veckans bästa spinningpass. 90 min hardcore-spinning med Michel på SATS. Jag var utvilad och redo för bra träning, och kroppen var inte sen att vakna till.

Redan under uppvärmningen kom pulsen igång och gick upp till en ansträngande nivå. Ansträngande men kontrollerat. Vi körde 10 min uppvärmning med en del stående ruscher. Sen var det dags för block 1. 30 min block där vi körde 30 sek intervaller i lag. Först var det 1 intervall per lag per 3 minuter. Sen kortades det ner till var 1.5 minut. En stund senare, med bara 30 sek vila mellan varje intervall. Det var bara att bita i och köra på. Svetten forsade, men jag kände mig stark.

Nästa block var sen 13 min tröskelintervall, där vi körde lite fartleksinspirerade ruscher på 10-20 sek lite då och då. Avslutningsvis var det 5 låtar med mer slumpmässiga intervaller, och hög kadens med bra driv. Det blev ett grymt bra pass, och pulsen låg högt, men sjönk sen ner snabbt igen. Känns bra! Pulsen låg på medel 156 och max 175, vilket jag tror är mitt cykelmax.

10 timmar senare stod jag imorse i en mörk och regnig korsning på holmen och väntade på Sara. Vi stack iväg på en skön morgonjogg tillsammans. Jag var trött imorse men tack vare att vi bestämt dejt kom jag upp!

Vi sprang en lugn sväng runt Riddarfjärden. Det var bättre underlag än sist jag sprang, nu mer blött och lite isfläckar, men jag hade ändå mina icebugs på. Vi sprang på och det kändes bra. En morgonjogg är ju väldigt trevligt, särskilt med sällskap! Vi hinner umgås och snacka en massa, innan “hela världen” vaknat till (förutom idag då, då media och kungafamiljen väntat på en prinsessas ankomst).

Redan innan klockan var 7 började det ljusna och sen även snöa. Stora snöflingor blåste oss i ansiktet, men vi var nöjda att vara ute ändå! En timmes morgonlöpning med lugn puls för mig. Skönt!

Spinning och morgonjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *