Så var det helg igen, och tors-fre-lördag bara försvann som vanligt. Det är full rulle och jag kör på enligt invanda veckoslutsrutiner. Det betyder att det har blivit två simpass med Human Ambition ute i Vårby, både torsdagkväll och imorse. Fredagskvällen spenderades på gymmet med styrketräning som vanligt (börjar känna igen fredagsgymfolket nu) och idag skojade jag till det med ett extra spinningpass på 90 minuter (Michels pass liknande det i onsdags) istället för trainer. Ja det är ju inte fel med lite variation bland alla rutiner!

Simningen var grymt bra som vanligt. I torsdags var fokus “to build the perfect beast” och ja, besten ser ni här nedan. Vattensjöodjuret Karin. Jag får hoppas att all simträning gör att jag kontrollerat simmar på min önskade tid på IM i vår. Och inte kommer upp ur vattnet halvdö och sen inte orkar cykla/springa som jag vill!

Torsdagen var alltså en loop som vi körde genom hela passet, teknikloop med fokus på glid och taglängd. Det var blandat från att kicka med bara ben, till att kicka och glida 3 sekunder, till att ta tre armtag och sen glida 3 sekunder, till att glida en sekund per armtag och till slut simma “vanligt” men då förhoppningsvis simma snabbare med mer glid per armtag! Vi simmade också lite “all-out” och blåste på och avslutade med en 50:a på tid.

Idag lördag var det lite liknande fokus men mer blandad simning. Vi körde 25:or med så lite andning som möjligt, benkickar i 10 min, 12×25 all out och lite annat skoj. Avslutade sen med idealhundring. Ni vet den där man ska: simma en hundring snabbt. Men den måste vara progressiv och det med MAX 3 sekunder. Jag körde på och felbedömde min hastighet lite i början så simmade för snabbt på slutet, blev 1.31.8 på den totalt. Fick då som straff att köra en till, och den fixade jag inom marginalerna och kom in på 1.32.9. Stabilt och bra, för mig!

Nöjd med helgen såhär långt. Men det finns ju som tur var en ledig dag till! Eller ja menar, träningsdag! Bring it!


Sofie övar med sin nya kamera på sjöodjuret i banan :) Foto: Sofie Lantto

Sim-sim!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *