Idag har jag duschat tre gånger. Ja efter att ha tränat tre gånger då under dagen. Men det är när man funderar på logistiken och markservicen kring t.ex. måltider och duschande som man kanske inser att “alla” inte gör detta. Det kanske inte är det normala, men i min värld är det helt normalt. En ledig dag blir automatiskt en fin träningsdag. Och idag blev den extra bra, fick in ett bakvänt triathlon helt enkelt!

Imorse sprang jag till slussen och mötte där upp med Sofie för att äntligen springa lite ihop! Det var längesen vi sågs men ännu längre sen vi sprang ihop! Nu äntligen kan vi båda springa (samtidigt), utan skador eller annat jox. Min plan var ett långpass på 17km, alltså förlänga med 1km jämfört med förra helgen. Nu var det barmark och bara få isfläckar, jämfört med förra veckan då det var mer skridskoåkningkänsla än löpning.

Det var väldigt skönt att kunna springa med vanliga löpardojjor och springa obehindrat på barmarken. Vi satte av runt södermalm. Sprang lugnt och snackade mycket. Mycket att snacka om, och vägen runt söder gick alldeles för snabbt! Vi skiljdes åt strax innan danvikstull och sen fortsatte jag på egen hand mot mitt håll. Blev fortsatt runt söder och bort via västerbron hem så jag fick ihop knappt 18km. Solen sken och det blåste lite idag. Motvind men det räknas som bra träning! Det var en riktigt fin dag och trevligt att springa långpass med sällskap!

Så då blev det dagens första dusch och sen en del vila på det. På eftermiddagen var det sen dags för nästa träning. Ett pass på trainern lockade. Jag hade laddat in lite ny musik på min ipod och var taggad att köra. På trainerprogrammet stod ett tempopass. Efter 15 min uppvärmning sen 50 min tempokörning, och sist 15 min nedvarvning. Stabilt på ett visst watt-tal och så jobba på där. Jag var taggad och blev än mer pepp med musiken. Det var bara att bomba på och jag körde på i rätt intensitet och höll runt 90 i kadens. Det gillar jag! Svetten forsade och jag hade bra driv i benen idag, skönt! Väldigt nöjd sen att jag kört mitt trainerpass och lyckats ha rätt kul under tiden!

Sen blev det dusch 2 och kort vila och mat på det, innan jag åkte ut till Vårby för mer träning. Det blev ett kvällsimpass med Human Ambition gänget. Fokus för kvällen var att lära sig hantera farter, och även få till glid. Så vi körde en loop som bestod av 100, 200 och 400 negativt, blandat med vila i form av 100-ingar med tretaktsglid. (Ta tre armtag, håll och glid extra på tredje).

Jag fick äran att dra i en bana, och simmade på rätt ok ikväll kände jag. Jag var lite småseg innan jag kom dit, och undrade hur det skulle kännas, om jag skulle orka. Men man kan säga att känslan ikväll var – BRA. Jag forsade fram i vattnet ikväll, och hade kul!

90 minuter gick fort, och så var träningsdagen över. Löpning, cykling och simning. Och så tre duschar på det. Helt normalt!

Fin utsikt från söder in mot stan


Svettigt med basen dunkande från hörlurar, måste tänka på grannarna!

Nause – Mellow All musik jag tipsar om ska spelas HÖGT och med bra bas. Lite roligt att de cyklar i videon, men håll med om att den är skum! Särskilt den delen att han sitter för lågt på sadeln och kör väldigt låg kadens, haha.

Träningssöndag

3 reaktion på “Träningssöndag

 • 27 februari, 2012 kl. 08:10
  Permalänk

  Åh vilken dag! Längtar efter barmark, men det lär dröja ett tag till här uppe i norr!

  Grymt bra träningslåt! Haha snygg stil på cykeln! :)

  Svar
  • 27 februari, 2012 kl. 23:51
   Permalänk

   Kul att du gilla den, skönt beat!

   Svar
 • 29 februari, 2012 kl. 12:51
  Permalänk

  Det är sådär man hipster-cyklar!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *