Tänk vad träningsvänner gör skillnad. Imorse tog jag mig upp och iväg till e-badet för simträning. För jag hade sagt till min sim-bans-partner Rickard att jag skulle vara där. Där för att dra tåget i vår bana, det hade jag lovat. Och jag orkade ta mig upp, orkade stå emot tröttheten och såg faktiskt fram emot ett tidigt och bra pass!

Vi fick sällskap av C i vår bana också, så vi var tre tappra simmare som fick ett fett simpass att beta av. Val mellan 4 eller 5km. Jag visste att jag antagligen bara skulle hinna 4km innan det var dags att åka och jobba, så jag siktade in på det redan från början.

Dagens pass handlade om att öka sin uthållighet och köra uthållighetsfart iform av en tröskelserie. Vi började först med uppvärmning i 900m, med bl.a enarmssimövningen demont i 100m (se video nedan). Jag var lite småseg i början, kände av i axlarna att jag simmat en del förra veckan (blev ju 4 pass). Men efter lång uppvärmning så började kroppen mjukna lite, och jag kände att jag var redo för huvudserien.

Så kom vi då till huvudserien, den var följande:
– 20×75 tröskel låg starttid
– 20×50 tröskel låg starttid
– 20×25 tröskel låg starttid

Jag ledde simtåget och det var mest att hålla koll på tider och antal varv vi kört. Räkna, hålla koll på klockan, och så iväg! Och igen, och igen! Jag simmade på i ett bra flow, inte några superfarter, men stabilt och jämnt, och kände mig stark hela vägen. En riktigt skön känsla!

Vi peppade varann i de korta pauserna, och räknade ner, och jobbade på. Teamwork i vår “långsamma” bana bland morgongänget. Vi fick ihop totalt 4000km på knappt 1h 30 min och tiden gick fort! Det var så mycket att hålla reda på så passet bara försvann!

Det var en skön morgon, och dagens enda pass var avklarat. Ikväll blev det istället idrottsmassage, där bl.a mina simarmar fick sig en omgång, tillsammans med löparbenen. Nu är musklerna mjuka igen, gött!

Här är en liten video (filmad av Sofie Lantto) när jag simmar teknikövningen Demont. Det går ut på att: en arm fram, andas åt sidan, först när andningen är klar och huvudet tillbaka neråt drar man draget. Då har höften hunnit påbörja sin rotation och man övar drag, rotation och vattenläge. Bra övning, då blir man väl snabb såsmåningom?

Schysst simpass

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *