Idag var det vårdag i Skåne. En dag med blå himmel, solsken och plusgrader, och inte så mycket vind (relativt sätt). Så jag och Elin bestämde oss för att utnyttja dagen till max. Det är ju helt underbart att bara vara ute och träna! Vi stack ut imorse på cyklarna, Elin på racer och jag på hennes pendlarhoj som igår.

Jag var lite ovan vid “nya” cykeln, så lite öm i baken, handlederna och sen i ryggen. Men det var bara att köra på ändå. Nu vet jag (blir jag påmind om) hur det känns för cykelnybörjare när man börjar cykla långt. Ont överallt! Men ändå, cykling är härligt!

Idag cyklade vi österut från Helsingborg. En sväng över Söderåsen med några backar. Vem har sagt att skåne är platt?  När vi kört uppför ett tag satte vi oss på en gärdsgård och hade solen i ansiktet och njöt av att bara blicka ut över landskapet. Det blev en kort paus när vi kört ca 2 timmar.

Vi såg många vårtecken idag, både sol på himlen och lite grönska på marken. Men det största, alla vårfåglar som kommit! Massor med glador och till och med några nektergalar. Det var bara löven på träden som saknas så är det snart sommar! Och några till plusgrader då kanske! Men när vi cyklade på höll vi iaf värmen, det var skönt.

Vi körde sen via Klippan bort till Ängelholm där vi stannade för en fika på konditori. Sen blev det sista milen hemåt mot Helsingborg igen. Vi var ute hela dagen och fick ihop nästan 5 timmar cykling. Underbart! Och än är det bara början på mars. Det här bådar gott inför en härlig vår!

Årets första och enda semla, på Nisses konditori i Ängelholm

Heldag på hojen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *