Imorse var det ingen sovmorgon inte. Är man på träningshelg ska man bannemig rastas! Och rastad har jag blivit kan jag lova. Vi åkte från Helsingborg (Elin, jag och två av Elins klubbkompisar) strax efter 7 för att ta oss till Rössjön utanför Ängelholm.

Det var dags för terränglöpning på Hallandsåsen. Killarna skulle springa 30km och vi planerade att vara ute ca 4h totalt och sen samlas åter vid bilen. Jag och Elin stack iväg efter killarna, och sprang i min takt (långsammaste länken).

Det blev en blandning av löpning/traskande och hiking på åsen. Det var backigt som tusan och ibland blev det helt obanad terräng när vi skulle leta bästa vägen mellan stigar. Porlande små bäckar som vi skulle ta oss över, och lite annat jox. Vi sprang över åsen och genom skogen men mestadels på stig eller på grusvägar.

När vi kommit en bra bit och sen kom fram till vägen som gick tillbaka till bilen, sprang jag själv medan Elin vände för att möta upp med killarna. Jag joggade på lugnt där på vägarna. När jag väl höll igång höll jag värmen, annars var det lite svala vindar. Men solen letade sig fram mellan träden och det var sådär skönt tyst som det är ute i skogen. Bara isen som sjöng, flyttfåglarna som kom tillbaka och lite annan fågelsång under turen.

Det blev en lång tur, totalt 3.5 timme sprang jag. Lång tid ute och bra träning inför kommande långa lopp. Och bra med terräng! Längsta passet för mig på länge! Dagens pass blev min hyllningsträning för alla vasaloppsåkare! Satt inte inne och tränade men var ute och njöt av dagen, många mil från Mora, med skidåkarna i tanken!

Terränglöpning på Hallandsåsen

3 reaktion på “Terränglöpning på Hallandsåsen

 • 11 mars, 2012 kl. 22:56
  Permalänk

  Åh vilka fina vägar! :) Här uppe i mellansverige är det fortfarande lervälling och is överallt!:/

  Svar
 • 30 maj, 2013 kl. 14:07
  Permalänk

  Hej Karin,

  Det ser verkligen fint ut. Använde ni er av karta eller så? Fanns det någon bra parkering där ni gjorde start och stopp? Är sugen på att springa trail men hemma (Helsingborg) finns det mest parker och så. Vågar dock inte ge mig ut helt solo i skogsmarkerna. Har du några tips?

  Svar
  • 30 maj, 2013 kl. 14:17
   Permalänk

   Hej! Ja Elin hade kartor, och hon är orienterare så hon kunde läsa dem också. Jag har lite dålig koll på var exakt vi var. Men kolla upp med någon triathlonklubb i Helsingborg, IS Göta eller vad de heter, de borde kunna ge dig tips!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *