Och där var den veckan förbi. Redan helg igen, jäklar vad det går! Bloggen har ekat tom, men jag har faktiskt tränat. Försökt besegra lite seghet och småhostande också, och jag har parerat det rätt bra får jag säga. Jag la in en vilodag i onsdags och med lite trolleri blev det till 2 hela dygns vila. Ja för det beror ju helt på hur man räknar. Simtränade i tisdags morse och tränade sen inte förrän morgonlöpning på torsdag morgon. Tadaa, där fick kroppen in lite vila i hela två dagar, men endast 1 vilodag på pappret.

Simpasset i tisdags morse var ett gigant-simpass som vanligt. Hela 4000m fick jag ihop igen, och det är jag väldigt nöjd med. Jag simmade i vanliga banan med gänget, men just denna dag hade vi ett extra draglok. D som vanligtvis simmar i typ snabbaste banan joinade oss eftersom han varit sjuk och skulle simma lugnt. Även i sin lugnaste, lugna fart kunde han dra vårt tåg och jag hade någon att jaga under alla serier – perfekt! Vi körde ett traditionellt tröskelpass och där bestod huvudserien av:

– 9×100@2:00
– 50ez
– 12×75@1:45
– 50ez
– 18×50@1:00
(@ betyder starttid och betyder alltså simma + vila på den tiden, innan man simmar nästa igen)

Jag tog det rätt lugnt men simmade stabilt genom serien, vilket kändes bra för att ändå vara i en “seg” vecka.

Torsdagen (efter all vila) mötte jag upp med Sara igen för en skön morgonjogg. Det är bra att vi drar ut varandra, tur är väl det! Jag är inte den mest morgonpigga personen annars, men viljan att inte svika är större än viljan att sova vidare. Och så är det ju rätt skönt att bara vara ute på morgonen och ha “hela världen” för oss själva. Mysigt!

Torsdag kvällen blev det mer simning igen, denna gången med Human Ambition ute i Vårby. Nu var det teknikpass för hela slanten. Ett rätt ok pass att köra när man inte vill ta i för mycket heller. Vi körde teknik med fokus på bl.a. vattenläge, benspark (2 eller 6-takt), rörlighet och draget. Sist körde vi en 50a på “gissa tiden”. Det var verkligen svårt att gissa rätt, och känna farten, när man bara kör en.

Idag var jag ledig och hade träningsfredag. Började den med att sova, väldigt länge. Vilket är skönt och jag intalar mig att det är välbehövligt också. När jag sen vaknade väldigt utvilad, blev det en frukost och sen laddande för långpass löpning. Jag försöker öka med 1km per vecka på mitt långpass, och förra veckan i Skåne blev det ju lite längre än planerat, men idag var det 19km som stod på schemat. 19km långpass i ett lite grått Stockholm. Vädret var iaf bra, det var ju några plusgrader och rätt lugnt och uppehåll.

Jag stack ut och sprang längs med vattnet förbi Pampas bort mot Solna. Det var rätt längesen jag sprang där sist. Det var lugnt och skönt och jag bara sprang på och lyssnade på min favoritträningsmusik. Körde på känsla och bara lät benen gå. Det kändes väldigt naturligt att springa idag, det är inte så mycket att fundera på, bara jogga på!

När jag sen tagit samma väg tillbaka hade jag kommit halvvägs ungefär, så då tog jag lilla varvet runt Kungsholmen. Blev också 3 bonusvarv i Rålis på 1km-slingan där. Benen trummade på och jag diggade till musiken. Härligt! Mörkret började falla över Stockholm och folk började gå hem från jobbet. Jag sprang vidare och tog också vägen via Stadshuset hem. Och så precis nere vid vattnet nära hemma så gick klockan över på 19km. Perfekt! En skön tur, och bra avslut på veckan. Nu laddar jag inför en fortsatt trevlig träningshelg!

Vem älskar inte repetitiv musik på löparturen? Eller på spinningpasset (spelas på Michels t.ex.) eller trainern för den delen? I love it!

Grått, men jag fick iaf en del dagsljus idag! Vy in mot Kungsholmen från Solna hållet.

Lite blandad träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *