I lördags morse vaknade jag tidigt som varje lördag, simträning på gång ju! Men nu var jag seg och morgontrött. Hela vägen till badet, under pre-snacket inför passet och det var inte förrän under insimmet jag verkligen vaknade till. Tur vi har långt insim får jag säga!

Passet denna dag handlade om att pusha toppfarten högre upp. Och det skulle vi göra genom att köra 75:or all-out och på tid såklart. Inget får en att ta i mer än tävlingsmomentet, haha! Men innan dess körde vi lång uppvärmning, sen fokus ben, skovel och till sist en massa 50:or där vi skulle simma och andas så få gånger som möjligt. Det är en konst! Blir riktigt klurigt efter ett tag när man bara har typ 4 andetag att fördela på en 50:a.

Sen körde vi 4x75m på tid, och vi körde i 4 olika heat så vi fick mycket vila emellan varje. Min serie blev: 1.07,1 – 1.06,9 – 1.06,4 – 1.05,7,  vilket jag är nöjd med, progressivt och bra!

Efter lite vila under dagen åkte jag sen till Söder och körde spinning på eftermiddagen. 90 min spinning som blev 100 min, på Michels pass. Riktigt bra som alltid, jag blev peppad och körde på bra. Pulsen åkte berg-o-dalbana och vi körde intervaller i form av 3-4-5 minuters intervaller, och ett längre block på 13 min. Det gäller att jobba upp pulsen bara, och det är både jobbigt och skönt när man har den nära tröskeln!

Sen åkte jag vidare söderut hem till Sofie, där vi (Sara, Erika och jag) var hembjudna på Paleo-fika-knytkalas. En “nyttig” fika och trevlig kväll som avslutades med lite Melodifestival. Trevlig kväll utan sockerrush! Alla recept hittar ni på de andras bloggar, det jag bidrog med var Colting bollar, de hittar ni här. Och så tog jag med lite Paleo-frukt också. Visst åt man frukt på stenåldern? ;) Blodapelsin – gott!

Sofie Lantto var snäll och filmade mig när jag simmade, duktig hon är på att filma och redigera! 

Sim och spinn

4 reaktion på “Sim och spinn

 • 12 mars, 2012 kl. 08:40
  Permalänk

  Jaha så du har också skaffat egen fotograf nu! :P Avancerat med undervattensfilm dessutom :)

  Svar
 • 12 mars, 2012 kl. 09:31
  Permalänk

  Erika, jag är din fotograf NÄR du vill :) Näääär du vill.

  Svar
 • 12 mars, 2012 kl. 15:20
  Permalänk

  Åh! Alla träningsbloggare vill ju ha sin egen fotograf :) Nån gång borde man stämma träff på gymmet och ha cykeln väntandes utanför, och sen sticka och simma, och så ta en tur med kajaken efter det, sen ställa sig på rullskidorna och åka ut till Kärsön och spela lite beach etc etc och liksom fota ett bildarkiv till alla sina sporter :D

  Svar
 • 13 mars, 2012 kl. 23:48
  Permalänk

  hehe, visst är det perfekt, Sofie är bästa träningsfotografen! Grym kamera som funkar överallt med, sån vill jag ha till min hjälm till alla cykelpass!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *