Ikväll var det dags för tredje löpturen på lika många dagar. Och även dags för avtackning av ett par uttjänta trotjänare. Sista löparturen med de utslitna löpardojjorna. De har hängt med i 2 år, sprungit många korta rundor (efter rehab) men också marathon (efter att jag simmat/cyklat) i Kalmar, Barcelona och Korea. De har även hunnit med en del vändor i tvättmaskinen efter att jag älskat att plaska runt i lerpölar på mina turer. Nu har de börjat kännas lite platta, och också börjat knaka lite märkligt i sulorna.

Nu är det dags för skifte. Även om jag inte sprungit så mycket de senaste åren (förutom på tävling) så har de ju slitits och blivit väl använda. Adidas Adizero Tempo är de, och jag har trivs bra i dem. Blev tipsad av själva långlöpargudinnan Mia om dessa skor, och sen dess har jag inte haft blåa tånaglar alls. Och trippat fram på lätta ben, med lätta skor på fötterna!

Ikväll blev det en sväng på min vanliga runda, först runt halva kungsholmen längs med vattnet, sen när jag kom till Rålis blev det några varv på slingan där, innan jag tog samma väg tillbaka.

Benen bara trummade på av sig själv och jag njöt av musiken. Flåset var kontrollerat och skönt. Och endorfinerna kom. Ren och skär löparglädje, och en liten avtackningsjogg för skorna. Nu ska de bytas ut mot nykomlingar, och kanske blir steget ännu lättare då? Lite mer bounce av nya skor hoppas jag på. Kvällens 12km var sköna, löpning är härligt! Snacka om euphoria!

Färgglad som en vårkaramell! Men ikväll hade våren tagit paus, det var lite svalt! (och innan idag snöade det!)

Gamla trotjänare

Avtackningsjogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *