Idag var det start på Camp Mallorca lägret och första turerna för de deltagare som kommit ner. Vi är ett 40-tal här nu, och inom några dagar kommer det ner ca 100 till! Så nu var det lite mindre skala på turerna idag.

Det finns kort, mellan och långa turer, som vi sen delar upp i olika fartgrupper. Jag och Rickard fick äran att ta en av de mellanlånga turerna, och med en grupp där vi körde i ungefär lagom fart :) Vi var en liten och bra klunga på 8 totalt, och vi fick till ett jämnt bra flyt under dagen.

Solen sken från en klarblå himmel idag igen, underbart! Och vi cyklade på fina vägar på Mallorca. Planen var mellanlångt på 88km, men när vi var tillbaka hade vi fått ihop 102km. Hoppsan.

Vi körde från kusten till in till sa Pobla, ner mot Inca och en sväng sen via Caimari och Campagnet (där vi fikade). Sen via Muro hem, och en fin ravinväg där vi släppte flocken lös i fri fart hela vägen ner till Artavägen. Riktigt fin tur, dock med lite mycket sightseeing inne i byarna. Mallorcanska byar alltså, det är som labyrinter ibland! Men hem kom vi till slut, trötta och glada!

Sen hoppade jag i poolen med triathleterna i TriCampet och simmade en stund. Det var skönt att mjuka upp kroppen igen efter all cykling. 45 min simning och sen var jag redo för middagsbuffen!

Fin fika i solen på torget i Campagnet. Kaffe och cola är cyklist-dieten. Och boccadillios då.

Mellantur i lagomfart

2 reaktion på “Mellantur i lagomfart

 • 2 april, 2012 kl. 09:48
  Permalänk

  Hej!

  Jag ville bara säga att jag just läst igenom din racereport från Järnmannen i Kalmar 2010 på RW-bloggen, och jag blev så himla tagen. Jag ska köra min första IM i Kalmar i sommar (som nybliven triatlet) och pendlar mellan att må asdåligt över att jag bestämt mig för den här idiotin, och mellan att sväva på moln av lycka över att få träna inför och få genomföra tävlingen. Och när jag läste om din upplevelse fick jag värsta lyckokänslan i magen, och längtar så otroligt mycket efter augusti. För mig som total newbie i sammanhanget så är det så svårt att föreställa sig hur det kommer kännas under IM, men med dina ord har jag fått en föraning. Och jag blir så peppad!

  Det är väl förmodligen askorkat av mig att satsa på IM som mitt första triatlon (kommer förstås att köra ett par sprintdistanser och förmodligen en halv IM under sommaren förstås), men jag har bestämt mig och då är det bara att göra. Och nu har jag fått en massa inspiration som jag kan använda när en sån där period av ångest och förfäran dyker upp igen. :) Så tack för det!!

  Svar
  • 2 april, 2012 kl. 21:29
   Permalänk

   Hej! Tack så mycket för din fina kommentar. Vad glad jag blir att min beskrivning av mina lopp kan inspirera! Klart man måste få vara newbie, man måste ju börja nånstans. Det låter som att du har en bra plan inför året, att testa någon triathlon innan Kalmar kan ju vara skönt så att du får “känna på det” lite och får testa på t.ex. växlingar och tävlingskänslan.

   Klart du ska göra, det är bara att köra! Träna på och längta till augusti, och jag lovar att du kommer känna samma lyckokänslor inför/under/efter IM. Det kommer vara jobbigt javisst, men också underbart! Att genomföra en IM är ett privilegie. Vi gör ju det en del “för att vi KAN”!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *