Nu är jag trött. Idag har vi tagit Sa Calobra. Sa Calobra är en känd plats i bergen på Mallorca, med en fin strand, men det mest spektakulära är alltså vägen dit, och tillbaka. En 10km lång backe med 7% lutning, det är ett mecka för cyklister som vill testa formen.

Grejen med Sa Calobra är att det bara är en väg dit. Ska man köra backen måste man alltså bestämma sig för detta på toppen av berget. Sen rullar man nerför alla serpentiner så snabbt man vågar utför, och sen är man där. Och då är det ingen återvändo, det finns bara en väg upp, och man måste köra på!

Jag och Anna ledde en grupp som skulle köra långt idag, alltså till Sa Calobra. Men för att ens ta sig dit och testa backen, måste man först passera lite andra backar. En rätt bra dag har vi haft alltså! Totalt 1980 höjdmeter och många timmar i sadeln (och i solen!). Imorse såg det ut att vara moln och dimma i bergen, men när vi väl var där hade det spruckit upp och sen sken solen hela dagen. Så härligt!

Knappt 13 mil fick vi ihop på vår tur. En riktigt fin Mallorcadag med en väldigt trevlig liten grupp cyklister! Två depåstopp (fikade lite mer än kaffe idag) och så höll vi oss pigga hela vägen hemåt. En fin dag, men nu är jag trött! Skönt trött av ansträngning!

Hela gruppen samlad nere vid stranden i Sa Calobra. Bergsklättringen väntar!

Många getter vid vägkanterna, skönt att de höll sig just där, speciellt när vi körde fort utför.

(Bilder genom google)

Sa Calobra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *