Idag skulle det regna på Mallorca. Det sa norrmännen på YR.no iallafall, och de litar vi nästan blint på. Vaknade imorse och tittade ut på en klarblå himmel, men regnet skulle komma vid lunchtid var det sagt.

Jag och Robban ledde en lugnare variant på mellangruppen idag, på en tur ner till fiket med den roliga (speciella) toaletten i Alguida. Jag hade armvärmare och cykeljacka med i fickorna, redo för regn och var beredd på att kanske behöva korta ner turen när ösregnet kom.

Vi cyklade iväg i vår lilla grupp, och trampade på bra bort på vassvägen och mot bergssidan. Det blåste friskt och vi fick jobba mot motvinden, men vi körde på jämnt och bra och alla hjälpte till. Borta vid bergskammen när vi körde mot Selva såg det mörkt ut upp mot bergen, och så kom det. Regnet. Men det var endast några väldigt få droppar som nådde oss. Sen slutade det. Och solen sken, och det blåste på bra.

Vi körde ju sen bort från bergen ner till Alguida. Stannade för en välbehövlig fika där. Klungan var väldigt tyst innan fikat, men efteråt var vi pigga igen och körde på riktigt fort! Ner mot San Joan och Petra och sen en ravinväg hemåt. Sist Artavägen där vi drog hem klungan fint och bra. Vi fick ihop en 11 mil lång tur på platten idag, och utan regn. Det var som tusan! Riktigt skönt iaf med ännu en solig dag.

Väl hemma vilade jag en liten stund och laddade med energi, sen gav jag mig ut och sprang. Sprang en liten jogg på en halvtimme längs med strandpromenaden. Då började åskan mullra och senare ikväll kom ösregnet även hit.

Imorgon ser det ut att bli regn. Följt av en veckas solsken. Vi får väl se om de där norrmännen har rätt! Gäller att ha en plan för alla väder!

Solig tur till Algaida

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *