Meteorologerna kan verkligen inte bestämma sig, och väderleksrapporterna skiftar varje gång man kollar på dem. Idag var det iaf risk för regn här på ön, och regnet kom, men inte riktigt där och när det var planerat.

Dagens rutt fick bli en cykla-från-eller-runt-om-regnet tur. Vi hade planerat turerna så att det skulle vara rätt så nära hem om man hamnade mitt i ett ösregn. Jag ledde en lugn mellangrupp och vi var en liten klunga på bara 4 personer. Lugnt och skönt och vi kunde köra på i lämplig fart som passade alla. En del mil i benen har satt sina spår kan jag tänka!

Vi körde österut längs med Artavägen och sen tredje ravinvägen ner mot Petra. Inget regn och blå himmel. Vi fortsatte till Sineu där vi fikade vid fiket vid kvarnen, ett väldigt trevligt ställe. Fortfarande sken solen, toppen!

Sen började det mörkna lite på himlen och vi gav oss iväg norrut till Lljubi. Vi cyklade på och på några ställen var det redan blött på marken. Jag försökte tänka ut vart vi skulle köra för att undvika regnet. Valde österut och vi körde mot Sankta Margalida. Då började det droppa lite och sen kom det strilande regn. Men mer som ett svenskt sommarregn. Det blev sen lugn körning hemåt i regnet och kortaste vägen hem. Asfalten kan ju bli rätt hal när det har regnat. Men vi kom hem hela allihopa, och när vi var tillbaka i Can Picafort sken solen igen. En fin tur på knappt 8 mil blev det. Nu blir det bara sol framöver, tror jag!

Efter lite vila stack jag sen ut och sprang. Då regnade det desto mer. Men det var rätt skönt. Regn, lite vind från havet och så sprang jag och lyssnade på musik. Benen trummade på och kändes förvånansvärt bra efter all cykling. Skön tur längs med strandpromenaden på 1h 15 min.

Ännu en träningsdag här på Mallorca. Idag kom det ner 45 nya deltagare å imorgon blir vi många, full rulle!

Undvik-regnet-tur

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *