Idag var en lång dag. Det var turer ut mot Cap Fermentor idag, och dit ut till fyren är det verkligen upp och ner hela tiden. Jag ledde en mellanlång lugn grupp som skulle köra ändå ut till fyren och sen hemåt, ca 84km och en del höjdmeter.

Vi var en klunga på 9 personer som körde på fint ut norrut mot Pollenca. Sen hade vi fri fart i backarna ut till fyren. Det var fullt med bilar och lediga spanjorer som var ute och turistade en dag som denna, långfredag. Men vi cyklade på där i solen upp och ner för backarna. Riktigt bra träning och det tog musten ur många! Sen blev det en fin fika i solen i Port de Pollenca.

När vi sen skulle köra började dagens otur. Först hade jag fått punka medans cykeln stod still, som fick bytas och meckas med. Sen såg vi regnmolnen komma närmare när solen nyligen hade värmt så bra. Och när vi sen bara kört några minuter ut på vägen mot Pollenca hade vi tyvärr en vurpa längst bak i klungan.

Jag stannade kvar och gav ledarpinnen till en erfaren deltagare, och rullade sen sakta tillbaka till Pollenca med killen som vurpat. Där väntade vi tills vår jourbil kom och hämtade upp honom och skjutsade till sjukan. Endast skrubbsår och sår (inget brutet), men ändå bra att kolla upp! Oftast kommer ju kroppen i lite chock när man ramlat, och då kan det ju vara svårt att veta hur skadad man verkligen är. Bäst är då att avbryta.

Klungan hade kört på fint och lugnt hemåt och kom hem som de skulle. Jag cyklade sen hemåt från Pollenca på egen hand. En lång dag, som började väldigt bra. Tur i oturen klarade sig killen förhållandevis bra. Men otäckt när man ramlar på cykel!

Cap Fermentor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *