Idag cyklade jag med långa gruppen till Felanitx. En lugn variant på lång och vi körde totalt 125km på ett soligt Mallorca. Himlen var klarblå som igår, solen gassade och vinden blåste på. En riktigt trevlig dag!

Vi cyklade på Mallorcaflacken ner mot berget Felanitx som ligger mitt ute i ingenstans, precis som bergskullen Randa. Så det var platt dit, och sen skulle vi upp på kullen. Det var en liten klättring på 5km med ca 7% lutning. En liten utmaning för att förtjäna fikan alltså!

Uppe på kullen ligger ett kloster, och ett maffigt kors. Vi tittade och njöt av utsikten, där man såg milslångt iväg. Sen kilade vi in i klostret och tittade på cykeltröjorna som hängde där. Det fanns nämligen en munk i klostret som var cyklist i början på 1900-talet. Och han cyklade sen och vann en massa tävlingar, och hans vinnartröjor hänger nu i klostret. Kanske var det den backen han tränade i varje dag för att bli så stark?

Vi rullade sen ner för berget igen och in för en fika i byn Felanitx. Satt där i solen ett tag och  drack cafe con leche. Sen bar det av hemåt. Många mil på fina Mallorcavägar. Små vägar med knappt nån trafik, och vi susade fram där i en bra samkörd klunga. Vi jobbade på bra men lugnt för att i samlad trupp komma hem till Can Picafort. En trevlig bra cykeldag helt enkelt!

En munk som kunde cykla, han kanske tränade i backen varje dag?Cyklistmunkens vinnartröjor Grymt fin utsikt! Såhär glad blir man av att klara backen upp till klostret!

Klostret i Felanitx

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *