Mallorcavädret är verkligen skiftande. Vissa dagar är det sol och blå himmel hela dagarna och cykelbrännan förbättras markant. Andra dagar är det helt tvärtom. Idag vaknade vi upp till regn och halvstorm ute. Blåste i palmerna och havet slog höga vågor.

Det blev en slapp dag till att börja med. Långfrukost vid buffen. Sen lite vilande på det. Sen tog jag tag i dagen och Chrille och jag hoppade i våtdräkter och gick till poolen. Skönt att slippa frysa. Varför ska man frysa när man inte behöver? Regnet piskade och vinden var stark. Poolen var helt tom så vi fick en bana var. Körde långt insim följt av teknik i en timme. Bytte teknikövningar med varann, och körde sen lite andningskontroll och medley. En bra blandning! I poolen var det skönt, varmare än i luften.

Sen blev det mer vila på det. Frusen och kollade ut på ovädret, såg inte så lockande ut. Men regnet skulle ju avta, det var bara att vänta.

Vid 15 var det lugnare ute, inget regn och lite mindre blåst. Jag och Mange tog ut cyklarna för min sista cykeldag. Vi körde på fina småvägar ner mot Binissalem för att kolla lite i cykelaffären där. Vi hade klätt på oss ordentligt, bara ca 10 grader ute i eftermiddag/kväll. Knävärmare, benvärmare, väst OCH regnjacka. Mina ben kändes sega som tusan idag. Kanske berodde på att jag inte käkat lunch, men det gör jag ju inte andra cykeldagar heller. Men vid affären tryckte jag snabbt en bar. Mest för att kunna hänga på och inte bli avhängd av Mange på vägen hem ;)

Sen körde vi mot bergen, till Selva, Caimari och upp för Lluc backen. Nu var klockan kväll och det var väldigt tomt på både bilar och cyklister. Lite fuktigt på vägbanan så jag tog det lugnt utför. Sen var vi nog båda rätt trötta och mest hungriga för vi körde i en jäkla fart hemåt via Pollenca, Alcudia och sist hem till Can Picafort. Hemma med en timmes marginal till buffestängning!

Så jag fick ihop drygt 10 mil cykling idag ändå. Riktigt skönt att få köra slut på sig sista dagen. Benen känns nu lagom trötta och det känns rätt lägligt att åka hem nu då. Lite cykelvila för benen och sen hoppas jag på lite superkompensation och starka ben igen!

Denna imponerande covern av Gotye – Somebody that I used to know har visats över 90 miljoner gånger på youtube. Vi på ledarhotellet har nog bidragit till några tusentals visningar senaste veckorna. ;) Skön låt!

10 mil efter storm

3 reaktion på “10 mil efter storm

 • 17 april, 2012 kl. 10:09
  Permalänk

  Videon, precis som vistelsen på Mallorca, lööövely =) Ska bli spännande att följa din fortsatta uppladdning mot Texas!

  Svar
  • 17 april, 2012 kl. 20:40
   Permalänk

   Visst var det! Längtar redan tills nästa år, haha. Vi får ta en cykelhelg i linkan sen!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *