Första helgen hemma sen Mallorcalägret och man kan tro att jag spenderade hela helgen tränandes på cykeln. Men nej, inte riktigt va?

Jag startade helgen med fredagsmys på gymmet. Har ju inte kört styrketräning på länge så nu var det dags. Körde igenom hela mitt vanliga program med en hel del benövningar, axlar, rygg och sist core. Fick sänka lite på en del övningar, kände mig lite småsvag men körde ändå på så gott jag kunde. Styrketräningen behövs! Men stackars benen alltså, sen fick jag träningsvärk resten av helgen. Cykling och tung styrketräning påverkar visst inte musklerna på exakt samma sätt!

Resten av helgen har sen influerats av sömn. Min kropp sa “sängen är skön” och jag råkade försova mig fett, inte bara en dag, utan två! Stänger av snoozen i sömnen, och sover sen bort halva dagen. Ja det kanske behövdes helt enkelt?

Så igår lördag stack jag till SATS Medborgarplatsen för lite grym spinning igen. Glenns pass igen på 90minuter, idag med lördagsfeeling! Det var riktigt bra, och vi körde intervaller i mängder. 4 olika block med intervaller: 10×30/30, sen 10×15/45 igångdrag, 4x4min tröskel och sist 10×15/15. Benen är inte riktigt med på noterna än, jag tror att de längtar efter massage. Men jag är riktigt nöjd ändå med träningen. Kände mig pigg och stark, och det kändes helt “ok” med passet. Var inte helt död efteråt alltså.

Idag efter sovmorgonen, körde jag istället löpning. Hade ett långpass på 25km som jag gärna ville få till. Jag har ju succesivt ökat på långpassen här i vår för att skynda långsamt. Startade på 16km, ökat 1-2km per vecka och senast var 23km på Mallorca. Nu kändes 25km lagom.

Så jag drog ut på en solo-runda i småregnet i Stockholm. Rätt härligt löparväder ändå! Jag sprang lite runt västra kungsholmen, sen över västerbron till söder, årstaviken runt, hammarby sjöstad och söder tillbaka. Sen lite mer på kungsholmen innan jag var hemma. Kändes otroligt behagligt att springa idag. Även om stelheten från styrketräningen satt i benen idag igen, så släppte det när jag väl började springa. Lunkade på i mitt egna tempo, men det kändes grymt bra att kunna avsluta långpasset starkt. Sista 3km var snabbast! Riktigt nöjd med långpasset, då jag inte sprungit så långt på träning på flera år! (har kört decimerad löpträning senaste åren pga ryggproblem)

Så det blev en lugn helg med lite träning och mycket återhämtning. På tisdag ska benen få massage, så jag hoppas de blir glada då!

Lugn helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *