Okej, jag har börjat(?) inse varför Ölänningarna är så kära i sina väderkvarnar som står utställda på hela ön. Det blåser på Öland. Det blåser ordentligt, särskilt nere på Alvaret där det är helt öppet. Jag har fått känna på den vinden idag kan jag säga!

Idag blev det en lång tur som kördes söderut. Kanske dumt med tanke på vinden som kom norrifrån, eller ändå inte? Jag kunde ju då lätt lura ner mig själv till sydspetsen (i medvinden) och sen var jag ju bara tvungen att ta mig hemåt, då i fet motvind.

Dagen i sammanfattning:
– Startade skönt i medvind söderut, oj vad jag är stark idag!
– Vägen över alvaret var galet rak, och platt. Tur jag ändå hade vinden på min sida då.
– Råkade navigera mig till lite grusvägar på västra sidan. Inga punkor, men ingen fart heller.
– Efter 3h startade jag dagens IM-intervaller. 6x15min IM-pace/fokus med 5min rullvila. Där höll jag mig sysselsatt i två timmar!
– När vägen vände runt vid sydspetsen höll jag på att flyga av cykeln. Wow, vilken vind!
– Vinden är min vän, rabblade jag.
– Det går bra det här, sa jag övertygande till mig själv när jag körde intervall i knappt 20km/h
– Snart kommer jag till fiket, trodde jag i flera mil
– Efter 15 mil kom jag till slut till Gårdby där jag skulle fika. Då hade fiket stängt för 30 min sen. Oups.
– Öland är rena landet, alltså på riktigt. Fanns inte en kiosk, mack eller NÅT sista 5 milen hem. Karin-Diesel fick gå tom.
– Funderade länge på om jag skulle knacka på hos nån bonde och fråga snällt efter kakor och saft?
– Hur GÖR folk som vill ha spontangodis som bor på landet egentligen? Man måste ju buffra allt! Finns ju ingen affär!
–  Även om jag var tom och trött, kom jag sen in i nån sorts cykeltrans. Det var bara att trampa på!
– 5km innan jag var hemma kollade jag snabbt på mätaren. 189km. Nej, det går fan inte! Jag cyklar inte 19.5 mil, nu ska jag ha ihop 20 sa jag, och tog fel håll i korsningen. Körde på i 3km innan jag fick vända hemåt igen.
– 204km senare, och inga fikor ALLS, kom jag hem trött. Kändes ok, men skyndade mig in och fyllde på med juice och vatten.
– Glad att vara hemma, minst sagt! Men jag fixade det! Till nästa långtur på Öland blir det att ta med eget fika! (Hade dock 1.5 bar totalt med idag och två flaskor vatten, så helt tom gick jag ju inte. Men jag hade sett fram emot den där fikan, det kan jag säga!)
– Cykeltid ca 7h 40 min. En lång dag helt enkelt!

Innan turen-pose. Idag var det sol och hela 12 grader på somriga Öland!

Glad och laddad! Bara lite seg från de andra 29 milen i helgen.

Inte mycket som fångar vinden på Alvaret. 

Rak och fin väg. Här hade jag fortfarande vinden i ryggen/från sidan, skönt!

Hemåt. Evighetsvägen utan fika. Och de förbenade vindmöllorna. Ja, jag vet att det är bra med vind!

Mudcake anyone? Åh vad gott det skulle vara med fika!

Dagens tur. Efter 105km kom bakslaget, men då var jag ju tvungen att cykla hemåt!

Solo 20-milare på Öland

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *