Idag blev det en repris av gårdagens träning, fast bara lite längre. Ännu en fin dag i solen alltså! Jag hängde på Mats ut på cykling på Färingsö. Han hade ett planerat pass på 6h som skulle köras lugnt första 3h, sen lite intervaller, och sist lugnt utan så mycket energi. Likt mitt train-low koncept alltså!

Vi stack ut på Färingsö imorse vid 09, och det var lugnt på vägen ut. Väl ute så var det sen ett lopp som kördes, Carrera Vårklassikern. Vi blev omkörda av lite klungor då och då, riktigt snabba sådana! Roligt med lokala cykellopp!

Vi körde de vanliga vägarna, men vände åter till Svartsjö för lite kaffepaus efter 2h 30 min cyklade. Det blev en kort paus i solen, och sen körde vi åter bort mot Björkvik. Där passade det bra att köra intervaller, så vi inte tappade bort varann. Intervallupplägget var 6x5min med 2 min rullvila. Jag körde dock mina intervaller som med “IM-fokus” än just intensitet. Kände att min kropp inte riktigt fixade hårda intervaller idag.

Det blev två varv på Björkvikslingan innan vi sen fortsatte Färingsörundan runt. När vi sen kom åter till Drottningholm fick vi köra lite extravarv på FRA-rundan för att samla ihop tiden. Jag var nu trött och rätt energilåg. Sista halvtimmen in mot stan var jag en grinig cyklist, arg på allt och alla som cyklade nära runt mig. Men hem kom vi till slut, skönt var det! Totalt 6h i solen alltså och 16 mil. Kroppen kändes ok, men det var mest energitrötthet som gjorde sig påmind på slutet.

Jag hade längtat efter mina knäckemackor som jag åt till brick-mellanmål. Jag vilade, åt och bytte om på 30 min och sen var jag ute för lite löpning. Solen sken och det var jättemysigt ute. Jag startade min Ipod med favoritmusiken och sprang bort till Karlberg idag igen. Det funkade så bra igår, det var lugnt och skönt där inne på terrängspåren.

Det blev 3 varv på 4km slingan idag igen, och sen sprang jag bort till slingan runt fotbollsplanen. Tänkte att jag ville öka på längden, så bestämde mig för 20km totalt, det lät jämnt och bra. Så jag hade några kilometer att beta av.

Bestämde mig för att köra 12 varv runt fotbollsplanen. Men 12 lät ju så långt, och tänk om jag skulle tappa räkningen? Så jag tog och använde ett räknarknep jag använder till simningen, räkna antal månader istället. Nu blev det lättare mentalt. Jag sprang runt där och räknade i månader, och tänkte under varje varv på vad jag gjort den månaden iår, eller vad jag hade att se fram emot. Lyssnade på Euphoria-låten säkert 12 gånger också :) Men sen var jag klar med det. Då fick jag två bonusvarv, och sen var det dags att jogga hemåt. Och väl hemma visade min Garmin på 20km. Toppen!

Kroppen och benen kändes förvånansvärt bra på löpningen. Nu sprang jag ju inte särskilt snabbt, men ingen trötthet i benen alls! Det var mest allmänt trött-känsla av energibrist jag kände, och så var jag väldigt törstig mot slutet. Hade med två små bitar bar som jag åt efter 1h och 1:30. Tuffade på där i min truckarfart och bara njöt i solen. Av att jag KAN. Kan springa, kan cykla. Underbart!

Är riktigt nöjd med träningsdagen på drygt 8h. Nu känner jag mig tillräckligt nedtränad. Nu går vi över till nästa fas – vila och toppning! 12 dagar kvar!

Favorit i längre repris

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *