Veckan har fortsatt i lugn takt. Jag har varit trött kan man säga. Inga problem med kroppen men bara allmänt sovtrött. Men det har fått vara ok. Jag får ta det lugnt och återhämta mig ordentligt, det är bara bra.

I onsdags gick jag en sväng till gymmet på väg hem från jobbet. Blev SATS Stadshagen för att det låg nära, men det är inte min favorit annars. Nu körde jag ett decimerat styrketräningsprogram. Körde vanliga rygg, axlar och massor med core, men jag skippade benen helt. Jag tycker de får lov att vila sig lite till! Men det var skönt att få igång rygg/axlar och lite cirkulation i musklerna. Jag vill fortsätta vara stark!

Sen fortsatte jag hemåt och mötte upp med Sara som kom hem till mig för en cykelmekkväll. VI fixade till hennes cykel och så fick jag lära ut hur man lagar en punka. För det är en bra sak att kunna!

Cykelmek. Japp jag fick plats med en cykel till hemma hos mig! 

Sen har jag fortsatt vila. Vila och vänta på träningslusten. Och ikväll kom den! Bara sådär. En kall och regnig kväll, ja då fick jag lust att ut och springa! Och det är jag glad för, jag vill träna för att det är kul och att jag innerst inne gillar det. Och nu ville jag ut, spelade ingen roll var, hur långt eller länge. Men jag ville springa!

Och om en regnig fredagkväll är bästa tiden att springa i Stockholm på sommaren (om man vill slippa kryssa mellan alla flanörer) så måste den regniga fredagkvällen dagen innan Stockholm Marathon vara ännu bättre! Det var inte många ute ikväll. Jag mötte kanske en löpare per kilometer. Och så några stackare i regnjackor som var ute och rastade sina hundar.

Det var ensamt på löparvägarna, men så perfekt! Slingan längs karlbergskanalen – stadshuset – norrmälarstrand – runt kungsholmen är nästan olöpbar en fin sommarkväll. För mycket folk. Men var sak har sin tid. Sommarregnet är som gjort för löpning!

Jag satte på vintertightsen (japp, i juni, är det rekord?), en tunn cool-tröja och så en sommarjacka på det (allt från Craft). På med kepsen som håller regnet borta, ipoden i öronen och så ut.

Sprang bara på, längs med min vanliga runda. Bort till Stadshuset, längs norrmälarstrand och så bort till rålis. När jag väl kommit dit efter drygt 20 min kände jag hur kroppen vaknade till. Jag ökade takten omedvetet och fick en sån skön löparkänsla! Sprang på 3 varv där, innan jag tog samma väg hemåt. 11km i regnet. Lika ljust när jag kom hem som när jag stack ut, då är det verkligen sommar! Jag fick en väldigt fin fredagkväll!

Lycka till alla som springer Stockholm Marathon imorgon! Ni får perfekt löparväder!

Laddad för löpning!

Sommarregn

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *