Jag har häckat inne på gymmet de senaste träningspassen. Ja eftersom det blivit höst ute och fleecetröjan återigen åkt fram, så har jag hållt mig inne i värmen. Jag var väldigt glad att jag inte tänkt springa Stockholm Marathon iår, men är imponerad av alla som körde lopp i lördags: Maran. Siljan Runt eller SM i Duathlon. 4 grader är svalt, då gäller det att klä på sig. Mina vintertights som jag har på löpturerna nu är inte så fel ändå!

I lördags hejade jag på marathonlöparna från soffan. Kollade på teve och såg ledaren nästan blåsa av västerbron. Brr. Jag gillar värme. Så jag åkte till SATS Södermalm för lite bastu-spinning! Den spinningen som jag kört hela vintern måste ha varit grymt bra värmeträning alltså! Det var Glenn som körde sitt disco-house-pass och det var SÅ BRA! Åh vad jag gillar det. Hårda intervaller i olika block under 90 min. Fet musik och bra pepp. Kan inte bli bättre! Jag körde på rätt bra och benen kändes mycket bättre än sist jag var ute och cyklade! Känns som återhämtningen funkar!

Men jag får ändå jobba lite mot latmasken inom mig. Den har krupit fram nu efter loppet. Det gäller att veta om det är latmasken eller om det är den viktiga vilan som talar. Eller om man ska tvinga ut sig på träning eller inte, när man är lite slö och lat. I söndags blev det vilodag, men idag lurade jag iväg mig till gymmet igen. Ja verkligen lurade. Jag fick köra mental förhandling ett tag innan jag befann mig där. Men jag kom dit!

Ikväll blev det styrketräning. Det var fullt på gymmet. En måndag i början av sommaren, klart det är fullt på gymmet, snart är ju beach 2012 här! Jag körde iaf mitt vanliga program med rygg, axlar, ben och core. Ja benen fick vara med idag, och de kändes starka! Jag körde ungefär samma vikter/reps som innan jag åkte till USA. Och det är underhållsträning som gäller nu i sommar. Bibehålla styrka, inte några planer på att öka, men bara behålla styrkan och se till att kroppen orkar med ännu en Ironman i slutet av sommaren!

Det ÄR skönt att träna. Det är ju alltid skönt att träna. Undrar varför latmasken ändå kommer ibland?

Inne på gymmet

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *