Efter styrketräningen i måndags fick jag sån där rejäl och skön träningsvärk i benen. Sån där man haltar fram efter att ha suttit för länge, eller går upp för trappan med ljudeffekter. Det kan ju vara rätt skönt ändå att känna att man tränat!

Och stela ben är kanske inte bara helt dåligt heller. I tisdags kväll gav jag mig ut på en löprunda i Karlberg. Redan under uppvärmningskilometern kände jag att det var något annorlunda. Jag hade liksom en liten spänst och schvung i steget! Gött! Jag joggade på i min lagom-fart men mer studsade fram än annars. Riktigt nice känsla!

Jag sprang bort till Karlberg och tog två varv på 4km slingan där. Karlberg är verkligen en skön oas för oss stadsmänniskor. Nu är det ju så grönskande och fint där, det doftade av sommarblommor (midsommarblommorna) och var bara allmänt mysigt.

Det var riktig sommarkänsla, men jag körde med vinterkläderna för säkerhets skull. Jag mötte en del löpare, både med långa och korta tights men jag körde “all in”. Långa kompressionsstrumpor, vintertightsen, tunn underställströja (långärmad såklart!), och en vårjacka. Keps på det. Funkade hur bra som helst för värmeacklimatiserade mig.

Jag sprang på där med mina spänstiga ben i varma kläder och jobbade på i den lilla “terräng” som finns. Sen blev det samma väg hemåt och så fick jag ihop en skön kvällsmil.  En riktigt bra sommarkväll! Hoppas jag snart kan inviga korta tightsen här hemma, innan sommaren är slut menar jag!

Sommarlöpning i vintertights

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *