Grattis Sverige! Grattis på dagen, “eller vad man säger”. Bra med nationaldag att fira Sverige, och tack för den extra cykeldagen!

Jag mötte upp med Karin strax efter kl.08 för att sticka ut på nationaldagscykling. Vi körde gamla vanliga rundan ut mot Färingsö, det känns tryggt och bra. Vi var båda lite morgontrötta och sega, och jag hade typ knappt vaknat till ordentligt.

På vägen upp på tranebergsbron märkte jag att det inte bara var jag som var seg. Min FUJI var inte heller på humör idag. Hela framväxeln hade slutat att fungera, nåt fel på vajer, bla, bla, inte vet jag men det funkade inte att växla. Jag kan meka lite, men jag vill gärna kunna mer! Nu kände jag att det fick va, och jag körde på stora klingan hela passet. Det funkar ju helt ok ute på platta Färingsö.

Att cykeln är sliten är kanske inte så konstigt. Att jag är lite sliten är nog inte heller så konstigt. Sega ben och inte så mycket fart i kroppen. Men, så körde jag ju en Ironman för drygt 2 veckor sen. Att det är så lätt att glömma bort? Jag tror att jag ska vara på topp hela tiden!

Men med dagens pass har jag passerat 400 cyklade mil iår, och rätt många av dem på Fujin. Så den får väl ta sig en mek-service nu innan VR. Få ordning på allt. Jag hoppas också att jag får ordning på kroppen och återhämtningen innan VR. Just under dagens cykling kändes mitt SOLO SUB 10 projekt väldigt avlägset. Vi rullade runt på Färingsö i något sorts mystempo. Fick inte upp farten, och orkade inte bry mig om det heller. Vi var iaf ute och cyklade! Låg inte hemma och tog sovmorgon inte.

Vi körde vanliga rundan där ute och drog till med 3 varv på min favorit Björkviksslingan. En slinga som är fram och tillbaka och totalt 10km. Där kan jag köra i evigheter. Karin föreslog att vi faktiskt kunde cykla på andra vägar. Jaja, vi kom ju dit sen också!

Det blev en kort fika i solen på bänken utanför konsum. Cykelbänken. Sen körde vi hemåt. Det märktes att alla hade sett olika väderleksrapporter (och kanske startat lite olika tider). Vi kom körandes ordentligt påklädda (vinden var ju kall och imorse var det molnigt) och mötte folk i kortbyxor. Ja t.om en vardagscyklist i bar överkropp. Ja klart, skiner solen i juni så måste det ju vara varmt? :)

Vi fick till en skön runda idag, totalt 12 mil blev det. Bara några träningspass kvar innan VR. Tur det inte är idag jag ska vara stark. Det är näst-nästa helg!

I LOVE BJÖRKVIK!

Cyklarna får vila lite i fikapausen, cykelbänken i bakgrunden

Nationaldagscykling

En reaktion på “Nationaldagscykling

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *