Sen i onsdags (sist jag cyklade) har jag mest vilat benen. Eftersom cykeln var i väldigt behov av service lämnade jag in den på Cykelcity för fix. Den blev klar snabbt och jag hann få hem den nu till helgen för mer cykling. Så pimpad cykel nu, med finhjulen på, ny framväxel (den var helt paj, fjäder sönder, så hur mycket jag än kunde meka hade jag inte kunnat laga den) och ny kedja/kassett. Redo för lite Vätternrunda snart alltså! Steg 1 är ju att ha cykeln iordning. Steg 2 är ju att själv vara i form, typ starka cykelben.

Så benen då? Jo de mådde nog väldigt bra av lite extra vila. Idag stack jag ut och cyklade med Karin. Vår planerade morgontur blev istället ett eftermiddagspass pga regn imorse. Kan man vänta och cykla när det är sol istället för regn så varför inte?

Vi körde vanliga rundan ut på Färingsö. När vi väl tagit oss förbi transportsträckan ut satte vi igång. Och på något sätt så fick vi liksom till en annan intensitet idag. Det var inget planerat eller bestämt, utan det bara blev så. Vi körde på känsla helt enkelt! Och vi brände på bra idag, det blev ett riktigt roligt pass. Det ÄR ju lite roligare att köra på fort, i svängar, ha kontroll över cykeln och bara bränna på!

Två korta stopp för energi/kaffe blev det också, och solen var framme. Det var rätt odefinierbart väder dock, och jag körde med rätt mycket kläder på. Ska jag ha väst, eller jacka? Eller båda/inget av det? Vinden var lite kall ibörjan, men sol och vind blev bättre ju längre vi var ute.

Vi körde Björkvik idag igen (såklart!) men ett varv fick räcka. Sen körde vi fortsatt Färingsö-loopen runt och avslutade med FRA rundan på vägen hem. Blev en kortare tur och totalt knappt 10 mil idag. Jag körde på bra idag, och låg framme och drog större delen av passet. Benen fick jobba lite, ansträngningsnivån var kontrollerad, men fick till en grymt bra känsla. Nu känns det iaf lite bättre inför min SOLO-tur nästa helg. Jag och cykeln är polare!

Ordentligt påklädd en junidag tillsammans med pimpad cykel!

Fincykling!

2 reaktion på “Fincykling!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *