Trots bilden på bron igår befinner jag mig alltså fortfarande på Öland. Igår midsommardagen blev det vila från cykling. Mest på grund av att benen kanske ville vila från cykling, men också för att jag är lite extra nojjig när det är värsta dagen att vara ute i trafiken. Värsta trafikhelgen, och speciellt då morgonen efter en stor fyllekväll.

Så istället för cykling satsade jag på löpningen istället. Det var längesen jag körde ett långpass (inte sedan marathonet under IM Texas faktiskt), så långpass fick det bli! Jag plottade ut en karta på Map Source, som jag använder inför alla cykelturer (på okända vägar) också. Fick ihop en loop av landsvägar på kartan på knappt 22km så då var jag sen redo för långtur.

Tog med vätskebälte och en snickers. Nöd-energi vid behov. Jag tänkte också att jag kunde ju springa på och sen blanda med lite gång om jag kände för det. Ingen press liksom. Jag satte fart, iväg ut på samma vägar som jag brukar cykla från Borgholm. Kändes lite tungt i kroppen i början men när jag sen fått upp värmen mjuknade kroppen, och det kändes bättre. Det var varmt och skönt och solen sken. Perfekt löpväder.

Men så märkte jag varför det är bättre att cykla än att springa på Öland en varm sommardag. Jag svettades bra och plötsligt hade jag en flugsvärm efter mig. Jagandes. Suck. Så inte blev det några gångpauser inte, förutom att vifta bort flugorna. Jag testade allt: springa fartleksintervaller, vifta med jacka, gå, spurta. Nej, men flugorna hängde med. Fy fasen vad ofräscht.

Jag sprang på men var sur mestadels. Så sur över flugorna att jag inte tänkte på hur lätt det gick att springa. Att benen kändes väldigt bra. Jag bara sprang och hatade flugorna. Längtade efter motvind, ösregn eller vad som helst. Blev bara bättre när det blåste lite, och mot slutet av passet försvann de sen. Men blä. Jobbigt. Inga mer långpass löpning i solen på Öland! Kände mig som en jagad häst, men saknade svans att vifta med.

Ja just ja, drygt 21km fick jag ihop totalt, och det var ett bra långpass för mig. Dock kommer jag se fram emot ett flugfritt långpass framöver! Hemma i stan.

Halvmara

2 reaktion på “Halvmara

 • 25 juni, 2012 kl. 07:57
  Permalänk

  Härlig natur. Tänk att jag aldrig varit på Öland. :)

  Svar
  • 25 juni, 2012 kl. 13:39
   Permalänk

   Här är fint! Du får komma hit på träningsläger! :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *