Visst är det konstigt hur man kan tänka kring veckor och dess träning? Som att bara för att det är måndag och ny vecka, vänder jag blad och “glömmer” bort att jag cyklat långt dagen innan. Ja för det var ju förra veckan? Det gäller att inte glömma bort sin genomförda träning, och tillåta sig att vila också (eller bara vara trött, det är OK det med).

I måndags vilade jag iaf hela dagen (sitter rätt still på jobbet), men på kvällen var det dags för träning igen. Jag drog till gymmet för att köra min styrketräning. Nu tänkte jag dock lite smart, för jag sparade benen och körde endast överkropp. Det är ju rygg/axlar/core som är viktigast för mig just nu, att hålla ihop kroppen så att jag pallar med resten av träningen. Jag kom igång bra och körde på med hög intensitet på passet. Jag fick bra kontakt med musklerna och var nöjd med passet.

Sen traskade jag hem och bytte om till löparkläder. Promenerade över till Mia för en skön, sen kvällsjogg. Det var varmt och skönt ute och vi tog en tur runt kungsholmen. Det blev en trevlig snacke-jogg, där vi pratade om allt som hänt sen sist. T.ex. Mias fantastiska prestation att promenera non-stop i 32 timmar på FotRally! Galet imponerande! Vår lugna jogg fick bli drygt 9km, det fick räcka för våra ben just denna dag. Mina lite sega efter cykling, och Mias lite småsega efter allt promenerande!

Idag fortsatte min träningsstreak. Ja när jag väl är igång bara rullar det på! Jag åkte till Eriksdalsbadet för simning imorse. Att simma under en klarblå himmel är härligt, även om det är i en bassäng. Ute-50an är bra, för den känns lång, så man får simma mycket innan man får vända. Jag träffade Lena där så vi körde dagens pass tillsammans. Jag låg fram och drog, och höll farten. Passet bestod av en massa 100-ingar i olika farter, och det var mitt fokus idag, att verkligen känna skillnad på farterna. Och det funkade! Jag fick ihop 3000m imorse, och fick nog till en liten baddräktsbränna på ryggen också. Nice!

Ikväll har jag cyklat igen. Dock inomhus (galet en sommardag?) på spinning. En av mina favoritinstruktörer Michel hade dubbla spinningpass ikväll, så jag passade på att gå på båda. Totalt 2,5h spinning blev det. Första timmen körde vi korta hårda intervaller, och nästa 1.5h bestod av längre tröskelintervaller (8 min långa).

Jag körde på hårt från början, och knappt halvvägs in i andra passet tog energin totalslut. Jag kände tydligt hur kroppen liksom gick över på “fettförbrännings-mode”. Svårare att få upp pulsen, en annan känsla, en annan andning. Trötta ben. Ja just ja, jag cyklade ju 18 mil för 2 dagar sen. Och så när jag blir energilåg så går hjärnan på autopilot. Jag får lite tunnelseende, bara stirrade på mina ben i spegeln. Benen gick runt, runt, jag försökte fokusera på att hålla ett någorlunda driv och tryck i benen. Jag höll ut iaf, tänkte på att “pannben har jag iaf, viljan finns där”, och körde på. Kroppen fick sig nog en liten chock, för jag vart sjukt trött efter passet. Var glad att jag kunde stappla mig hemåt, och väl hemma mådde jag lite illa. Men nu mår jag fint igen! Tur är det att jag kör med energi på tävling!

Träningen rullar på

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *