Så var det mitt i veckan igen. Vad tiden går fort! Och nu är det bara 30 dagar kvar till Ironman Kalmar! Nedräkningen är på gång alltså!

Veckan har flutit på med grym styrketräning i måndags som gav skön träningsvärk i benen. Ett bra simpass tisdag morgon på 3200m under solen med simkompisarna. Kvällen spenderades på gymmet där det blev dubbelpass spinning (fullt med intervaller) totalt 2h 30min. Tog det dock “lite” lugnare än förra veckan. Hade ingen lust att gå hem och må illa.

Men. Det som har hänt idag är ändå mest unikt. Jag har nämligen sprungit! (ja jag vet, det händer ju inte så ofta). Men jag har sprungit – intervaller! Det var nog 3 år sen sist. Då när jag tränade löpning seriöst innan jag fick sätta löpträningen på “Hold” efter lite skadeproblem. Men nu är jag tillbaka!

Det blev ett lite snällt intervallpass till att börja med. Jag sprang bort till Karlberg för att köra intervallerna där på varvet runt fotbollsplanen. Det hade regnat lite och solen sken. Men mitt under passet kom även sommarregnet. Samtidigt med solen. Det var väldigt fint löparväder!

Jag började med lite uppvärmning på 2.5km slingan. Sen började jag intervallerna. Det blev 6x400m. Alltså ett varv kring fotbollsplanen. Jag satte av i hård men kontrollerad fart. Fick upp pulsen och intensitet. Och så 1 min ståvila på det. Och så igen, och igen. 6st repetioner försvann fort.

Det var riktigt skönt att bara öka på farten och få det lite obekvämt. Pulsen slog, flåset kom och det sög i benen i slutet av varje intervall. Jag sprang alla intervaller rätt jämnt, lite snabbare i mitten och tappade på sista. Men det får räknas som godkänt!

Sen sprang jag återhämtningsjogg på 4km slingan runt i Karlberg innan jag knatade hemåt. Nu kändes joggen väldigt enkel och bekväm. Bara sprang på och njöt av känslan. Gött! Blev ett skönt löppass ikväll. Löpningen känns bra, och kroppen hyfsat stark. Intervaller är ju roligt!


Tröja och strumpor, Craft. Tribyxor. Ironman Texas keps. Ipod med peppmusik!

Intervaller!

2 reaktion på “Intervaller!

 • 19 juli, 2012 kl. 22:07
  Permalänk

  Jo du!!! Jag ska bara iväg på semester en vecka nu. Sen är det väl dags för en lunch eller lunchlöpning!!! Eller hur. :)

  Svar
  • 20 juli, 2012 kl. 21:34
   Permalänk

   Absolut! Jag har också träningsläger, eh ja menar semester nu nästa vecka. Ses sen!

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *