Idag på Karin Tri’s träningsläger bidde det en big brick. 18 mil cykling och 1 mil löpning, ett helt ok träningspass får jag säga! Det bara råkade bli så, men det blev en riktigt trevlig och lång dag!

Det började tidigt imorse, jag stack ut till Mälaröarna med Karin och Mats. Det var perfekt cykelväder, varmt och soligt. Och såklart en del vind, men det är bara extra träning. Vi cyklade först ut en sväng på Ekerö, vägen ner till Adelsöfärjan och tillbaka, en extra uppvärmning på typ 6mil. Mats hade ett planerat pass att köra, men Karin frågade mig tidigt om jag kunde tänka mig cykla långpass idag. Jovisst sa jag, alltid! Så där och då bestämde vi att 18 mil det skulle bli bra.

Efter Ekerösvängen där jag legat först och bombat på en del, körde vi sen slingan ut på Färingsö. Förbi Svartsjö där vi tog dagens första fika, kaffe och chokladboll. Schysst att dela in passet i lite mindre delar, med fikor emellan!

Sen körde vi vidare ut mot min favoritslinga: Björkvik. Mats svängde av hemåt så nu var det bara Karin och jag. Jag tänkte mig lite IM-fokus, så jag körde på lite hårdare, låg i bågen, och kom fram till att 4 varv där på 10km slingan skulle vara bra om vi ville få ihop 18 mil. Jag körde på, i med, sid och motvind, då slingan går fram och tillbaka och runt lite. Hade ett skönt driv i benen, tog det ändå lite lugnt, och peppade Karin som låg bakom. 4 varv är ju lite mentalt jobbigt, att köra fram och tillbaka, och veta att man ska köra här flera gånger till innan man är färdig. Men jag gjorde en deal: vi får bara fika igen om vi kör 4 varv!

Så vi körde på där, äntligen klarade vi alla 4 varven, mina ben kändes fortsatt bra, och så körde vi bort till affären i Kungsberga för lite häng på fikabänken i solen. Jag passade cyklarna när Karin gick in och handlade. Plötsligt fick jag även passa en häst! Det var en ryttare som red till affären för att handla mjölk. En häst! Kanske ska byta in cykeln? Men nej, hon ville behålla sin häst, så vi fick cykla vidare sen ändå. Hade ju ändå en del mil kvar!

Men lite mer energifyllda, så körde vi på bra sista biten hemåt. Fortsatte på Färingsöslingan runt och fick till våra 18 mil med lite mer körning på FRA slingan. Det blev ett riktigt bra pass, jag kände mig pigg och stark hela vägen. Fick dra hela passet, och det var jag glad för, det passade mig!

Direkt när jag kom hem bytte jag om till löparkläderna, och drog på ett par kompressionssleeves. Att jag skulle springa brickpass, det hade jag dock bestämt innan. Hade kanske inte planerat att cykla 18 mil innan, men det funkade ju ändå.

Jag joggade bort till Karlberg (igen, var annars?) för att få springa lite ifred. Bara löpare som hänger där, inte så mycket barnvagnar och trassel i vägen. Jag lyssnade på musik, joggade på och bara försökte vänja mig vid den lite sega känslan i benen.

Det fick bli två varv på 4km slingan där i parken. Det går lite upp och ner, och tempot varierade. Ibland fick jag dock till riktigt skönt flyt. Hade med mig energi (sport beans) som jag tog några efter 15, 30 och 45 minuter. Fick en liten energikick då och ökade nog på takten! Sprang på där och sen vägen hem. Blev 10km och det är jag nöjd med. En big day i fint sommarväder. En väldigt fin semesterdag! Eller just ja, det var ju söndag. Det riktiga träningslägret (semestern) börjar imorgon då!


Två hingstar (Sempre och Valle), där vi får trampa själv


Jag hittade en häst!

                                                              Redo för brick!

Big brick

4 reaktion på “Big brick

 • 22 juli, 2012 kl. 22:43
  Permalänk

  Vilken grym träningsdag! Inspirerande!!! Du är grym!!

  Svar
  • 22 juli, 2012 kl. 23:05
   Permalänk

   Tack detsamma Lina, du tränar på grymt bra! Ses snart i Kalmar!

   Svar
  • 24 juli, 2012 kl. 22:18
   Permalänk

   Du menar träningsläger? :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *