Ja träningslägret fortsätter här på hemmaplan. Men det gäller att försöka träna smart. Eller klokt kanske man ska säga. Men det är otroligt svårt. Så mycket lättare att ge råd åt någon annan, men när det handlar om att själv ta det lugnare, ja nja, då lyssnar jag inte riktigt på mig själv. Så att jag körde lugnt igår var faktiskt ett stort steg (i rätt riktning)!

Igår stack jag ut på kort cykling med Karin. Det blev Färingsö igen och Karin hade en tid att passa så det skulle max bli några timmars cykling. Tanken var att då köra intervaller. Vi tog oss ut på de bra vägarna på Färingsö och skulle köra på lite. Men på vägen ut kände jag av att mina ben var lite slitna, och att jag hade en känning i vaden. Inget allvarligt, men den hade kommit tillbaka efter lite tryckande under massagen dagen innan. Så jag avstod intervaller, och körde bara på i vanlig takt. Karin körde dock intervaller fram och tillbaka och vi möttes upp efter ett tag.

Tog sen en superkort fika i solen på Svartsjö Cafe. Funderade där på om jag skulle köra vidare i några timmar. Det var ju så fint cykelväder! Sol och riktigt varmt. Ja för vad skulle jag annars göra under dagen? Men då sa Karin till mig, det som jag själv också borde säga till mig själv. Är det verkligen rätt drag att köra MER cykling idag när vaden inte känns 100? Det blev en massa velande, men till slut erkände jag väl att jo jag borde väl  också köra hemåt då. På väg hem snackade vi om vad jag kunde göra istället och jag kom på att jag skulle gå till gymmet och styrketräna! Så vi cyklade hem ihop och cykelturen fick landa på endast 8 mil.

Sen hann jag vila lite, ladda om och sen dra till gymmet för styrketräning på eftermiddagen. Perfekt gymdag en varm och solig sommardag, det var rätt tomt på gymmet! Jag körde mitt program med rygg, axlar, ben och mage, och la till en extra benövning för vaderna. Då kändes de helt ok, och benen fick sen vila på kvällen. Jag var riktigt nöjd med att jag lyssnade på kroppen och att jag sen fick till ett bra styrkepass. Det är guld värda för mig. Jag vill ju vara stark! Och hel.

Vilan till idag gjorde susen. Idag har jag igen kört ett brickpass. Inte nån Big Brick, men en lagom big brick! 15 mil cykling och 45 min löpning blev det. Cyklingen blev solo idag och jag cyklade ut till gamla vanliga Färingsö. Där trivs jag rätt bra faktiskt. Jag cyklade runt på lite “nya” håll idag, och körde förbi Svartsjö fiket efter typ 5 mil. Då hittade jag Alex där med en kompis som skulle cykla hemåt.

Jag fick med mig Alex på IM-intervaller. Gött med sällskap på intervaller, då går det ju alltid bättre! Vi cyklade bort till Björkvikslingan som är 10km runt. Bestämde oss för 4x15min IM-intervaller med 5 min rullvila. Jag fick 1 min försprång och körde på och blev jagad. Alex jagade på och kom ifatt mig mot slutet av intervallerna. Sen rullade vi tillbaka till “startplatsen” under rullvilan, så vi sen kunde jämföra hur det gick t.ex. var Alex passerade, och hur långt vi kom på varvet på våra intervaller.

Det var riktigt kul att köra på. Men jobbigt! Det blev en bra hög intensitet och benen gnällde. Under första intervallen gjorde de rätt ont! Men jag lyckades mata på och fick till jämna bra intervaller med hög fart. Första intervallen klart snabbast, men lyckades ändå rätta till tiderna mot sista och avsluta med en snabb igen.

Efter intervallerna skiljdes vi åt då jag ville hinna cykla lite till innan hemfärd. Jag fortsatte vanliga slingan runt ute på ön, och blev ett kort vattenstopp vid affären. Det var varmt idag så det gick åt en del! Cyklade på bra sen hemåt, lite småtrött men helt ok.

Bytte snabbt om till löparkläderna och kompressionsstrumporna. Drack ett glas juice och så direkt ut. Trött och tom i skallen, men ut direkt innan jag hann ångra mig. Sprang bort till Karlberg för att köra ett varv på 4km slingan där, och lite extra runt för att samla minuter. Benen kändes lite i början, lite småskavanker sådär, men sen bara släppte det. Jag sprang och sprang, och progressivt som vanligt under brickpassen. Men det kanske är för att jag vill hem på slutet som jag springer så fort? Hem till middagen! 45min bra bricklöpning fick jag till ikväll.

Det kändes riktigt bra med bricken idag, benen mår bra och vaden känns det inget mer i. Nu är det inte många dagar kvar på mängdveckan! Ska fortsätta lyssna på kroppen och träna bra men smart!

Smart träning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *