Sista helgen på Karin Tri’s träningsläger bjöd på en brick och ett långpass. Inte riktigt enligt plan, men ibland får man kompromissa lite!

Efter all cykling i veckan var jag lite trött igår. Lite trött och sliten i kroppen, men inte så farligt. Men jag var så pass trött att jag störde mig otroligt på att jag hade så j-kla ont i baken av all cykling! Cykla varje helg går väl an, men när det blir många mil på en vecka, då gnäller vissa kroppsdelar sen.

Jag stack ut tidigt från stan för cykling på Ekerö med Karin. Träffade även Elise på vägen ut så vi blev en liten trio. Körde på på vägen ner mot Adelsö. Superbra väder, trevligt sällskap, lite trafik. Men jag kunde ändå inte riktigt njuta. Jag var grinig, sur och hade ont. Tyvärr var jag inte bästa sällskapet denna dag. Jag härdade ut i totalt 11 mil. Det fick räcka.

Kom sen hem och då var klockan inte så mycket ändå. Soligt ute och massor med tid att träna. Jag vilade ett tag, laddade om och tänkte på hur bra brickpass känns. Även efteråt. Och det gör ju inte ont i rumpan att springa iaf! Jag mutade mig själv med att jag fick köpa med mig godis som energi, istället för nån tråkig bar. Så ut kom jag! Det var riktigt varmt, drygt 25 grader, och bra värmeträning. Jag sprang bort till Karlberg och sprang 10km runt där i spåren. Åt mina godisbilar varje kvart, och lyssnade på musik. Benen trummade på bra, och jag avslutade starkt som vanligt.

Idag var det egentligen ett långpass cykling på agendan. Men jag vaknade imorse med huvudvärk och allmänt seg. Antagligen vätskebrist och bara lite sliten, så jag tog en resorb, ipren och somnade om. Sov ut länge och sen när jag vaknade igen mådde jag bra!

Så ingen cykling då, kanske lika bra det. Istället tittade jag lite på cyklingen på tv. Damernas linjelopp i OS. Det var ju kul och spännande att se, så kul att jag nästan inte kom ut på mitt träningspass. Men jag bytte om och laddade för ett långpass löpning istället för cyklingen.

25km kändes lagom, och tanken var först att springa lite runt i stan/kungsholmen/söder. Men så kände jag bara för att få springa lite ifred istället, så då drogs jag till Karlberg som vanligt. Långpass där blir intressant. Jag bestämde mig först för 5 varv på 4km slingan. Det här med repetitiva banor matchar ju bra med min repetitiva musik tänkte jag, så jag la upp det så att jag lyssnade på samma låt hela varvet. Så det blev 5 olika låtar!

Jag joggade på där i spåret. Fick ta det så lugnt jag kände för, det var tiden jag ville vara igång. Jag gick upp i vissa backar, och gick även nerför i de brantaste på sista varven. Men så betade jag av varv efter varv. Åt även lite energi efter 1 timmes löpning, med 30 min mellanrum.

Det var riktigt varmt idag igen, och mina två små flaskor vatten räckte inte riktigt. I slutet var jag så törstig, och drömde om mer vatten. Men jag bestämde jag att jag skulle få belönas med isglass när jag var klar, så då sprang jag och tänkte på det en stund!

Efter mina 5 varv fick jag sen springa några varv runt fotbollsplanen för att samla ihop kilometrar innan jag joggade hemåt. Jag var riktigt nöjd med passet. Ett lugnt långt pass. Sista långpasset löpning innan Kalmar!

Repetitiv musik is the shit, 3dje varvet körde jag till denna:

Brick och långpass

5 reaktion på “Brick och långpass

  • 29 juli, 2012 kl. 23:07
   Permalänk

   Haha, ja det gäller att kunna njuta av det man redan sett. Återigen! 3 varv i Kalmar kommer ju kännas som ett äventyr!

   Svar
  • 29 juli, 2012 kl. 23:08
   Permalänk

   Absolut!

   Svar
 • 29 juli, 2012 kl. 23:23
  Permalänk

  Grymt långpass!! Jag älskar att läsa om din träning, så inspirerande och du är så himla grym!! Vi ses snart i Kalmar :)

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *