Veckan efter träningslägret har börjat lugnt, såsom planerat. Igår fick jag som sagt massage och det var verkligen nödvändigt. Trötta muskler, men nu nymanglade och snart återhämtade hoppas jag.

Igår blev det även tid för styrketräning. Denna viktiga träning, dock skonade jag benen och körde bara överkropp. Det blev en intensiv genomgång av axlar, rygg och core. Fick bra känsla i musklerna och kände mig stark. Alltid trevligt!

Idag var jag hos min naprapat för utknäckning. Massage av nacke/rygg och utknäckning så att jag numera är rak i kroppen igen. Annars var kroppen helt ok tyckte han, känns ju lovande!

Ikväll körde jag sen “vila” eller återhämtning på cykel. Spinningcykel fick det bli. Jag körde dubbelpass spinning, men tog det rätt lugnt. Fokus var genomströmning och cirkulation i musklerna, så jag spann på bra med benen, men undvek de hårda intervallerna. Ville inte trycka på och anstränga benen för mycket, men det var skönt att svettas ordentligt och få till ett bra “sköljpass”. Jag kom in i ett bra flow ett tag och hade grymt fokus på cykling –  Kalmar Ironman som kommer, Vansbro Triathlon som varit. Jag drömmer om starka cykelben!

Totalt 2h 30min spinning blev det ikväll. Benen känns bättre, kroppen känns ok, jag är rätt trött men kämpar på. Det passar rätt bra att jobba denna veckan. Iaf idag när åskan drog in över Stockholm, då kändes det “rätt” att inte ha tagit semester. Till helgen blir det träningsläger igen! Kortversion den gången!

Starka cykelben. En fin cykeldag med Sara för två veckor sedan. Vi körde ett helt pass i regn, men det funkade ju bra det med! Dock badade hennes kamera. Nu har den torkat, och här är bilden från passet!

Vila benen

5 reaktion på “Vila benen

 • 31 juli, 2012 kl. 23:47
  Permalänk

  bra med vila ja!! jag ska också skaffa mig en massör tror jag. kan nog göra gott. helst vill jag ha massör och naprapat och kiropraktor i ett.

  Svar
  • 1 augusti, 2012 kl. 00:02
   Permalänk

   Ja, helst vill jag ha en pojkvän/sambo som är massör/naprapat/kiropraktor i ett. Sen kan han vara triathloncoach, löpartränare, simtränare också. Och cykelmek/cykelexpert! Var hittar man en sån? ;)

   Svar
   • 2 augusti, 2012 kl. 22:13
    Permalänk

    Du glömde en viktig egenskap… ;))

    Svar
 • 3 augusti, 2012 kl. 21:04
  Permalänk

  De kraven tycker jag verkligen du ska ha :) .

  Annars tycker jag din återhämtning/ vila med 2.5 timmars spinning lät bra, hihi.

  Svar
  • 3 augusti, 2012 kl. 22:06
   Permalänk

   Haha visst gjorde den? :) Kroppen sa till sen dagen efter.
   Kroppen: Eh, du Karin, lite vila kanske?
   Karin: nej, ska bara…
   Kroppen: Vila var det ju, hallå?
   Karin: vänta lite, ska bara cykla
   Kroppen: VILA??
   Karin: nääää, spinningvila!
   Kroppen: VILA!
   Karin: SNARK….ZZZ! :)

   Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *