Nu är det bara 10 dagar kvar till Ironman Sweden/Kalmar. Det börjar närma sig och alltså dags att bli laddad snart. Nu åker skygglapparna på och jag går in i min egen lilla bubbla. Fokus på min uppladdning, min träning upp till detta, mina förberedelser. Vad alla andra gör är helt ointressant, det är ingenting jag kan påverka. Nu ska jag spara min energi och ladda upp mig för en grym urladdning den 18 augusti. Jag siktar på att göra mitt bästa race!

Just nu har det varit lite mycket smågrejer som stjäl tid och energi. Men det är sista jobbdagarna nu och på fredag åker jag ner till Öland. För att ladda. Det ska bli riktigt nice. Jag är säker på att jag kommer bli supertaggad tills race day!

Med träningen då? Jo jag har trappat ner lite och tar det lugnt. Igår var jag på idrottsmassage hos Karin. En bra genomgång av benen, som nu kändes piggare än senast. Mina cykelben är starka, och nu också med fluffiga muskler!

Idag åkte jag till Eriksdalsbadet för lite simning ikväll. Det var ett skönt sommarregn som duggade så det var perfekt simväder. Lagom tomt i ute-50ans banor, och jag kunde köra på mitt pass ostört. Hade inte simmat på en vecka, men simkänslan fanns där ändå. Jag körde ett teknikfokuspass: bra teknik och bra känsla. Höft, drag, flow. Drygt en timme fick räcka, då var jag nöjd. Fokus var också på bra tankar, bra tankar inför en lite längre och mer tuff simning snart!


Simstarten i Ironman Texas, min senaste Ironman

In i bubblan

9 reaktion på “In i bubblan

 • 8 augusti, 2012 kl. 23:05
  Permalänk

  Coolt! Så du tar semester en hel vecka innan loppet? Skulle du ladda lika lång tid om det “bara” varit en mara (undrar jag som löpare)? Vad gör du under en veckas ledighet innan loppet?

  Svar
  • 8 augusti, 2012 kl. 23:15
   Permalänk

   Japp, det blir en av mina två semesterveckor i sommar! Jag gillar att släppa allt annat och bara kunna ladda på tävlingen. All stress påverkar ju kroppen, och det är mest för att mentalt kunna fokusera på en grej. Visualisera, tänka på loppet, ladda. Testa prylarna, cykeln. Lite korta träningspass i de olika grenarna, mycket vila.

   Nej jag skulle nog inte ladda så för ett marathonlopp. Men det var längesen jag “bara” sprang en mara. Men då kanske jag skulle ladda i 2-3 dagar?

   Men dessa IM tävlingar är ju årets höjdpunkt för mig, det är de jag tränar för under året. Investerar så mycket träningstid och pengar i. Så då vill jag att jag ska vara så väl förberedd som möjligt, och redo!

   Svar
 • 9 augusti, 2012 kl. 23:22
  Permalänk

  wtf? ser att min grabb kommenterat här! han som inte läser en enda blogg (typ). känn dig hedrad. haha! in i bubbland nu! ses imo!!

  Svar
  • 11 augusti, 2012 kl. 10:51
   Permalänk

   Haha, ja det var nog första kommentaren från snabba fötter här! :)

   Svar
 • 9 augusti, 2012 kl. 23:54
  Permalänk

  Haha, fluffiga muskler. Låter bra. :)
  Lycka till med uppladdning och lopp!
  Jag ska upp (från Malmö) till Kalmar och kolla på loppet.

  /R

  Svar
  • 11 augusti, 2012 kl. 10:51
   Permalänk

   Tack! Oh, kul, då kanske vi ses i vimlet?

   Svar
 • 10 augusti, 2012 kl. 21:10
  Permalänk

  Lycka till! Jag håller tummarna för ett PB. Micke

  Svar
  • 11 augusti, 2012 kl. 10:52
   Permalänk

   Tack Micke! Ja PB hade varit stort!

   Svar
   • 11 augusti, 2012 kl. 21:01
    Permalänk

    Kom igen, du är ju starkare än någonsin:)

    Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *