Kalmar gör sig redo för Ironman, och det gör jag med. Igår var jag inne i Kalmar en sväng för lite ärende. Stan var full med förberedelser inför lördag. Jag såg flera triathleter ute på sina tempocyklar, vi promenerade bort till växlingsområdet som höll på att byggas upp. Expo och växlingsområdet är så mycket större nu. Vilken skillnad från när Kalmar Järnmannen höll till på gräsplätten vid kattrumpan!

På torget var det pågående uppbyggnad av läktare och målområde. Promenerade runt lite i stan och kände på vinden. Det var fullt med Ironmanflaggor i stan och alla stod rakt ut. Vilken vind idag! Blir nästan lite läskigt att köra över bron om det ska blåsa såhär. Får hoppas på att den lugnar ner sig. Nedan försöker jag visa hårtorkseffekten som var ;)

Själv gör jag mig också redo för tävling. Igår blev det lite mer vila och bara korta pass. Tidigt på morgonen var jag på Borgholms badhus och simmade “vuxensim”. Fick en egen bana i 25m bassängen och kunde simma på ostört. Körde ett kortare pass på 2200m, och tänkte fokus, simkänsla och bara få igång kroppen lite. Det kändes helt ok!

På kvällen stack jag ut på ett kort löppass. Testa skorna, ja och benen förstås. Jag sprang iväg på en liten landsväg bort mot Köpingsvik. Lugnt och skönt. Först kändes det otroligt segt, men efter ett tag vaknade benen till liv. Skönt! Vände efter 20 minuter och sprang tillbaka. La då in 5x1min fartökning med 1 min jogg emellan. Lite uppvaknande för löparbenen så att säga. Det funkade fint, och kändes lagom. Nu gäller det att konservera all energi tills på lördag. Snart står vi där, på startlinjen!

Kalmar gör sig redo för Ironman

7 reaktion på “Kalmar gör sig redo för Ironman

 • 15 augusti, 2012 kl. 09:25
  Permalänk

  Härligt att se att Kaamaa kan!! Ska bli grymt att få komma ner till Ironmanstaden imorgon insupa det hela! O att få delta på lördag!

  Svar
  • 15 augusti, 2012 kl. 21:23
   Permalänk

   Jao! Det kommer bli grymt! Ses!

   Svar
  • 15 augusti, 2012 kl. 21:23
   Permalänk

   Mer och mer nojjig och taggad här!

   Svar
  • 15 augusti, 2012 kl. 21:24
   Permalänk

   Tack!

   Svar
 • 16 augusti, 2012 kl. 13:24
  Permalänk

  Häftigt!! Jag bodde i Kalmar sommarn för två år sen och följde alla förberedelser. Men då såg det inte ut såhär. Ska bli kul att se!

  Svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *